• Maud van Horssen op haar favoriete balktoestel.
• Maud van Horssen op haar favoriete balktoestel. Foto: Aangeleverd

Maud 7e bij regiofinale

herwijnen • Olympia-turnsters Maud van Horssen uit Hellouw is zevende geworden tijdens de regiofinale in Amersfoort in de klasse instap D2. De wedstrijd stond eerder gepland voor juni, maar werd toen afgelast vanwege de hitte.

Maud startte prima op sprong. Ze moest vervolgens wel een keer te vroeg de balk verlaten, nota bene haar favoriete toestel.

Amy Binneveld van Gymnastiekvereniging DOS Vianen werd uitgeroepen tot regiokampioen in de categorie instap D3. Ze begon goed aan de wedstrijd en behaalde de hoogste score op brug. Ondanks een kleine fout op de balk bleef zij goed in de wedstrijd zitten en won ze verdiend de gouden medaille. Brons was er voor clubgenootje Indy van der Krift. Dat had ze vooral te danken aan een goed uitgevoerde brugoefening.Een bronzen medaille was er voor Linde Groenendijk. Haar derde plaats veroverde ze door goede oefeningen te turnen op de onderdelen brug, balk en vloer.

Bij de junioren won Sem Verhoeks zilver. Ondanks de zenuwen turnde zij een uitstekende wedstrijd met de hoogste score op brug en een nieuw element op vloer.