• Oscar Visser aan de bal, goed voor 5 doelpunten.
• Oscar Visser aan de bal, goed voor 5 doelpunten. Foto: Kimberley de Pater

Monsterscore voor heren Linge/PCG

gorinchem • In het Gorinchems Caribabad hebben de waterpoloheren van De Linge/PCG in de eerste ronde van het bekertoernooi met een monsterscore gewonnen van het Nijmeegse Hydrofiel: 25 - 8.

De bezoekers, die een klasse lager spelen, konden geen moment voor een spannende wedstrijd zorgen. Na één periode stond de Gorinchems-Leerdams combinatie al met 8 - 1 voor.

Omschakeling

Het verschil in kwaliteit was vooral goed zichtbaar in de omschakeling. Keer op keer kon de thuisploeg eenvoudig scoren uit een snelle tegenaanval. Ook de midvoors werden weer goed gevonden. Zo kon de nieuwe midvoor in de groep, Thijs Uittenbogert (voormalig ZV de Meer uit Culemborg) zijn eerste drie doelpunten maken.

Het lukte de Linge/PCG niet om de gehele wedstrijd scherp te blijven, waardoor de mannen van Hydrofiel toch acht keer konden scoren.

Doelpunten: Oscar Visser - 5, Victor Visser en Tjerk Noorduyn - 4, Quint Gerdes en Thijs Uitenbogaart - 3, Timon den Breejen en Pjotr Meerkerk - 2, Menno Cloostermans en Lennart van Wieren en Menno Cloostermans - 1.

Dames

De waterpolodames zijn het nieuwe seizoen gestart met een 8-8 gelijkspel tegen streekgenoot De Wiekslag uit Alblasserdam. In de openingsfase nam De Linge/PCG direct de leiding, door mooie midvoordoelpunten van Kimberly de Pater. De wedstrijd verliep daarna gelijk op en De Linge/PCG behield steeds een voorsprong. Toen in de derde periode Iris Scheepers twee keer kort achter elkaar van afstand wist te scoren (8-5 voorsprong) leek de wedstrijd beslist. In de slotfase van de wedstrijd ging het toch mis voor de promovendus. De Wiekslag kwam dichterbij en het lukte De Linge/PCG niet de wedstrijd rustig uit te spelen. Onnodig balverlies zorgde er zelfs voor dat de bezoekers twee seconden voor het einde de gelijkmaker scoorden.

Doelpunten: Kimberly de Pater - 3, Iris Scheepers - 3, Lupi Lopez Caridad - 1 en Antonqiue de Joode - 1.