Dwarsfluitwedstrijd voor kinderen

regio • In Culemborg wordt op zaterdag 9 november 'De Fluitwedstrijd' gehouden voor kinderen tot en met 18 jaar die dwarsfluit spelen. De jonge fluitisten studeren een muziekstuk in en worden daarbij begeleid door de professionele concourspianist of eventueel door hun eigen pianist. De fluitisten worden beoordeeld door een jury. Het concours vindt plaats in Brede School West aan de Zijderupsvlinderlaan 2 in Culemborg.

q www.defluitwedstrijd.nl


Reanimatie cursus en AED

leerdam • De Stichting Reanimatie Alblasserwaard en Gorinchem geeft een aantal reanimatiecursussen met AED uitleg in Leerdam. De data voor de herhaal cursussen zijn 23 en 24 oktober en 14 en 19 november van 19:30 tot 21:30 uur. Kosten voor een herhaalcursus: 12,50 euro. Een beginnerscursus wordt gehouden op 18 december van 19:00 tot 22:00 uur, deelname kost 27,50 euro. Aanmelden kan via reanimatieleerdam@live.nl. De lessen worden gegeven in één van de zalen van kerk aan de Hoogstraat 80 in Leerdam.


MBC bezoekt Museum

regio • Munhwa Broadcasting Corporation, MBC, is een Zuid-Koreaanse Commerciële radio- en televisie-omroep en behoort bij de vier grootste radio- en televisienetwerken van Zuid-Korea. MBC bracht onlangs een bezoek aan het Hendrick Hamel museum in Gorinchem. Munhwa is een Koreaans woord voor 'cultuur' en MBC heeft diverse historisch-romantische documentaire-series gemaakt onder andere over Keizerin Ki. Het bezoek aan het museum, en aan het Nationaal Archief, is bedoeld voor het maken van een documentaire over de Ginsenghandel in de tijd van de VOC.

Hendrick Hamel is na zijn vlucht uit Korea ondervraagd door de Japanners en in het verslag hiervan staat de opmerking van Hendrick dat China en Japan Ginseng uit Noord Korea verhandelen in ruil voor andere goederen bijvoorbeeld zijde. Alle handschriften met betrekking tot Hendrick Hamel en zijn verhaal en verslagen en notities die de VOC hierover had gemaakt, lagen klaar in de studiezaal van het Nationaal archief. Erik Odegard heeft alles uitgelegd en toegelicht.


Keuring voor rijbewijs

geldermalsen • Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/ D/ E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij Goedkope Keuringen. Op 10 oktober, 14 november, 12 december en vervolgens eens per maand worden er keuringen gehouden in Zorgcentrum Ravestein, De Wieken 11 in Geldermalsen. Tarieven: 75+ B/ E en medisch, 40 euro; C/ D/ E (ook voor code 95) en Taxipas 60 euro. Leden van CNV/ ouderenbonden en/ of thuiszorgorganisaties krijgen 5 euro korting op bovengenoemde prijzen. De korting geldt uitsluitend voor 75+ B/ E en medisch. Voor meer informatie en een afspraak: 085-4883616. Zelf een datum reserveren kan via de onderstaande website. Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken. Mensen die naar de keuring gaan, moeten eerst een Gezondheidsverklaring kopen. Die is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).

q www.goedkopekeuringen.nl