Controle op trouwlocaties

vijfheerenlanden • Goed nieuws voor verloofde stellen in Vijfheerenlanden: als alles doorgaat, mag binnenkort getrouwd worden waar een paar dat maar wil. Dus niet alleen in het gemeentehuis, maar ook op bijvoorbeeld een boot of een boerderij. Een locatie moet wel vooraf gecontroleerd worden. Iedere keer, voor élke bruiloft.

De nieuwe regel pakt daarom slecht uit voor bijvoorbeeld Partycentrum Het Dak in Leerdam. Daar kon altijd al getrouwd worden. Toch komen ook daar ambtenaren voortaan voor iedere trouwerij kijken of de locatie brandveilig is en er bijvoorbeeld genoeg nooduitgangen zijn. Kosten: 250 euro per controle.


Stroomstoring in Vijfheerenlanden

regio • Een grote stroomstoring heeft donderdagochtend voor overlast gezorgd in grote delen van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Vanaf 05:24 uur zijn enkele zogenaamde KV-stations uitgevallen. Dit zorgde ervoor dat er geen elektriciteit was in plaatsen als Vianen, Arkel, Nieuwpoort en Leerdam en omgeving. Na ongeveer een uur meldde Stedin dat de stroomstoring opgelost was.


Man overleden na aanrijding

noordeloos • Een 73-jarige man uit Asperen is vorige week zondag ernstig gewond geraakt na een aanrijding met een motorfiets, op de N214 bij Noordeloos, is aan zijn verwondingen overleden. De man kwam in aanrijding met een motorfiets toen hij op zijn scootmobiel de N214 wilde oversteken. De weg was enkele uren afgesloten als gevolg van het ongeval.