Reis mee!

regio • De Kinderboekenweek staat weer voor de deur: van 2 tot en met 13 oktober. Dit jaar is het thema Reis mee! en staan voertuigen centraal. Op school, in de boekwinkels én natuurlijk ook bij de Bibliotheek AanZet. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er op woensdag 2 oktober in Bibliotheek Leerdam een Spelmiddag in samenwerking met Jeugdaktief. Tijdens deze middag staat reizen en vervoer centraal. Om 14:00 uur start de voorstelling Kees in Space en van 15:00 tot 16:00 uur is er een spellencircuit binnen en buiten de bibliotheek. De entree is gratis. Op woensdag 16 oktober van 14:00 tot 16:00 uur is er de creatieve workshop Tekenen met de 3D pen in Bibliotheek Meerkerk. Deelnemers krijgen uitleg over de techniek en mogelijkheden van de pen en maken hun eigen mooie creatie rondom het thema 'Reis mee!'. Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Aanmelden kan via onderstaande website.

De Bibliotheek AanZet laat haar leden stijgen tot grote hoogte. Figuurlijk én letterlijk. Want dit jaar maken leden tijdens de Kinderboekenweek kans op een gave prijs: een ballonvaart voor vier personen. Iedereen die lid wordt van de bieb maakt kans op de ballonvaart.

De Kinderboekenweek is in 1955 bedacht door Stichting CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek). Zij hebben als missie om iedereen te laten lezen.

q www.debibliotheekaanzet.nl