Provincie strijdt tegen verspilling

regio • Ieder jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild. Een probleem met een ongekende belasting op het milieu.

Niet alleen het eten gaat verloren, maar ook alles wat nodig was om dat eten te produceren: water, landbouwgrond, mankracht en transport. Steeds meer ondernemers uit de provincie Utrecht willen voorkomen dat het eten waar zij tijd, liefde en moeite in hebben gestoken, verloren gaat. Om in actie te komen tegen voedselverspilling kiezen al ruim 230 Utrechtse winkels voor een samenwerking met Too Good To Go. En zij zijn goed bezig: door samen te werken met de anti-verspillingsapp zijn 125.000 maaltijd gered. Dat zijn maaltijden die sinds januari 2018 op een bord zijn beland in plaats van in de vuilnisbak. Winst voor het milieu, ondernemers en consumenten.

Anti-verspillingsapp Too Good To Go helpt sinds januari 2018 ondernemers die iets willen doen tegen voedselverspilling. Restaurants, supermarkten, bakkerijen, hotels en andere winkels verkopen hun dagelijkse overschotten via de app voor een verlaagde prijs aan consumenten. Hierdoor belanden nog perfect eetbare producten op een bord in plaats van in de vuilnisbak en wordt de impact op het milieu tot een minimum beperkt. Too Good To Go heeft inmiddels een landelijke community van bijna één miljoen geregistreerde app-gebruikers die bij ruim 2000 aangesloten locaties terechtkunnen om een 'Magic Box' te redden.

Wat je krijgt bij een locatie, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. De naam 'Magic Box' zegt het al: iedere maaltijd is een verrassing. In heel Nederland zijn via de app al 1,2 miljoen maaltijden gered.


q www.toogoodtogo.nl