HSSC'61 en sc Everstein starten met winst

hei- en boeicop/culemborg • HSSC'61 en sc Everstein begonnen hun seizoen in de 3e klasse D van district West I met winst op een Culemborgse tegenstander. HSSC'61 was thuis met 4-0 te sterk voor Focus'07. sc Everstein won bij Vriendenschaar met 0-2.

Trainer Gerrit Molenaar was vooral tevreden over de eerste helft van HSSC'61. "Alles wat wij willen en waar we in de voorbereiding aan hebben gewerkt kwam eruit. Dat was heel erg goed. Na rust was het een stuk minder, toen ontbrak het aan speldiscipline." De 1-0 werd gemaakt door Nicky van Dam. Broertje Lucas van Dam tekende voor de 2-0. Ondanks de mindere tweede helft kwam de zege voor de thuisploeg niet in gevaar. Frank de Goeij maakte de 3-0 en via een eigen doelpunt werd het nog 4-0. Koen Looy miste nog een strafschop.

Vriendenschaar en sc Everstein waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Na een half uurtje opende Rick Fierens de score door een afvallende bal goed in te schieten: 0-1. Pal daarna werd een volgende treffer afgekeurd. Een kwartier na rust zorgde Robbie de Roos voor 0-2. Vriendenschaar ging wat meer vooruit voetballen en zette meer druk op de defensie van Sc Everstein. De bezoekers waren onrustig in balbezit en leden veel balverlies. De thuisclub creëerde enkele mogelijkheden maar kwam niet tot uitgespeelde kansen.