• Heukelum-aanvoerder Lars van Honk in duel met Pepijn Lambregts.
• Heukelum-aanvoerder Lars van Honk in duel met Pepijn Lambregts. Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Tricht overklast Heukelum met bliksemstart: 1-6

heukelum • Heukelum werd door een bliksemstart van Tricht al snel overklast. Marijn Bransen scoorde reeds binnen vier minuten tweemaal en na ruim een half uur had Tricht al een riante 0-5 voorsprong. De tweede helft was een formaliteit. Beide clubs maakten nog één doelpunt: 1-6.

Heukelum startte zwak. De defensieve organisatie rammelde en vooral de jonge verdediger Wouter van Wijk stapelde fout op fout. Dat bleek tegen de gevaarlijke Tricht-aanval dodelijk.

Heukelum-trainer Jerome Ceton moest de wonden likken: "We zijn compleet door de mand gevallen. In een half uur was Heukelum knock-out. De organisatie klopte niet, de instelling was niet scherp genoeg en het verdedigen was knullig met drie tegengoals direct na spelhervattingen." Tricht-trainer Marcel van Steenis was vrolijker: "We waren direct vanaf het begin messcherp en wilden Heukelum meteen vastzetten. Bovendien was bijna elke kans ook raak. Heukelum klapte al snel helemaal in elkaar. Na twee goede bekerduels is dit voor Tricht een superstart in de competitie."

Topscorer Marijn Bransen bleek voor het defensief kwetsbare Heukelum onstuitbaar. Al na drie minuten kon hij na een vrije trap van Arjan Hakkert simpel 0-1 binnentikken. Amper één minuut later brak Bransen weer door en maakte zijn tweede doelpunt: 0-2. Pepijn Lambregts kreeg nog een mooie kans maar hij schoot over. Heukelum stelde er alleen een kopbal van Tim Schwebke tegenover. Defensief bleef Heukelum knoeien. De geblesseerde routinier Wilfried Prigge werd node gemist. Na een kwartier kopte Tim van Dijken uit een vrije trap van Ruben Lambregts ongehinderd 0-3 binnen. In de 28e minuut werd het zelfs 0-4. Weer keek Heukelum bij een lage vrije trap van Arjan Hakkert werkeloos toe hoe Marijn Bransen simpel zijn derde doelpunt maakte: 0-4. Na balverlies van Wouter van Wijk liep Tricht zelfs verder uit. Marijn Bransen pikte de bal op en bediende Ramon van Soelen, die voor 0-5 zorgde.

Enige smet op de overtuigende eerste helft voor Tricht was de directe rode kaart die Rani Abouna vlak voor rust na een akkefietje met Tim Schwebke opliep. Tegen het Trichtse tiental kreeg Heukelum mogelijkheden met tien minuten na de thee ook succes na een vlotte combinatie. Lars van Honk lanceerde Benjamin Meijdam en uit diens pass rondde Rick van Loo af: 1-5. Acht minuten later liep Van Loo echter tegen zijn tweede gele kaart op en dus moest ook hij vertrekken. Tim Schwebke trof nog het zijnet en een vrije trap van Brennan Bieri werd door keeper Lukas Grizell over de lat getikt. In de 82e minuut had Tricht het slotwoord. Een boogvoorzet van Ruben Lambregts viel over keeper Yoerik van't Pad in de verre bovenhoek: 1-6.