Vuren bij Zwaluwe met lege handen

lage zwaluwe • De titel 'kampioen van de voorbereiding' is meestal geen typering om blij mee te zijn. Het overkwam ook Vuren. Na een prima aanloop naar de competitie bleef het op bezoek bij Zwaluwe met lege handen: 2-1. Toch had er voor Vuren meer in gezeten. Tegen de uit de tweede klasse gedegradeerde tegenstander had Vuren het voor rust nog wel lastig. "Zij speelden met veel positiewisselingen en hadden steeds een man vrij op het middenveld", zag Jan van Wijk, die de honneurs van de wegens rugklachten afwezige trainer Ron Vlot waarnam. "We konden dat met veel energie wel compenseren, maar hun 1-0 vlak voor rust was wel terecht." Na rust kon Vuren zich beter wapenen. "We voetbalden meer van achteruit en hadden ze redelijk onder druk", zei Van Wijk. Bij een uitval kwam de thuisploeg echter op 2-0. Via Lorenzo Kooiman kwam Vuren nog terug tot 2-1 en er kwamen kansen op de gelijkmaker, maar de gelijkmaker viel niet meer.


Herovina haalt uit tegen Well: 7-0

herwijnen • Herovina had op de eerste speeldag weinig moeite met Well. Halverwege stond het al 6-0. Na rust prikte de thuisploeg er nog één bij. Trainer Glenn Calor was blij dat het een makkelijke middag werd. "Vorig seizoen hadden we het twee keer heel lastig. Uit speelden we gelijk en thuis wonnen we pas heel laat door een eigen doelpunt." Herovina wist hoe het Well moest bespelen. "Zij leunen achterover, dus moet je aanvallend veel brengen en oppassen voor de counter. Dat deden we goed." Kevin Steenbruggen (2x), Frank Clements, Lloyd Hobo, Coen de Ridder en Gijsbert van Maarten scoorden in de eerste helft. Tien minuten voor tijd maakte Steenbruggen met zijn derde van de middag de zevenklapper vol.


Punt voor SVS'65 bij Peursum

giessenburg • SVS'65 speelde op bezoek bij Peursum met 2-2 gelijk. Na een 2-0 achterstand kon trainer José van de Ven daarmee wel tevreden zijn. "Onze eerste twintig minuten waren echt goed, toen hadden we ruim op voorsprong kunnen staan. We laten dat echter na en zij maken bij hun eerste kans wel de 1-0." Op slag van rust viel ook nog de 2-0, maar direct vanaf de aftrap zorgde Willem Looijen na een voorzet van Jerzy Timmermans nog voor de aansluitingstreffer. "Na rust hebben we Peursum wel teruggedrongen, maar we kwamen er moeilijk doorheen. Toen hadden zij in de counter de wedstrijd ook kunnen beslissen." Een kwartier voor tijd maakte Sam Muilenburg de 2-2. "Daarna hadden we het gevoel dat er nog meer in zat. De kansen kregen we ook, maar hij viel niet meer", aldus Van de Ven.


Ruime winst Ameide

ameide • Nagenoeg de hele tweede helft speelde Ameide met tien man. Harm Harteveld kon kort na de spelhervatting met een tweede gele kaart inrukken. Toch trokken de mannen van trainer Gert-Jan Westerhout met 5-2 aan het langste eind. "Schoonhoven kwam sterk uit de startblokken, maar Izak Westerhout antwoordde snel en na twee minuten was de stand weer in evenwicht. We pakten ook de controle, met net voor rust de 2-1 van Martijn van der Zijden." In ondertal moest Ameide even schakelen, maar deed dat naar behoren. Na de 3-1 van Sam Versluis, deerde zelfs een own-goal van Robin de Jong de thuisploeg niet. Izak Westerhout en Sam Versluis scoorden beiden hun tweede goal.