• Plukdagen in Schoonrewoerd.
• Plukdagen in Schoonrewoerd.

Plukdagen in Schoonrewoerd

schoonrewoerd • Het Zuid-Hollands Landschap en de Natuur- en Vogelwacht werken dit jaar samen in het organiseren van twee plukdagen in de door hun beheerde boomgaarden rond Schoonrewoerd.

De eerste plukdag op 21 september is al volgeboekt, maar op 28 september zijn nog plekken vrij. Aanmelden voor deze dag kan nog via onderstaande website. De organisaties willen met de dagen de aandacht vestigen op het onderhoud van hoogstamboomgaarden in de gemeente. Een ploeg van vrijwilligers is het jaar door actief met snoeien, poten en plukken. De vrijwilligers doen dit met veel plezier, maar willen graag nieuwe mensen in hun ploeg verwelkomen. Weinig verstand van snoeien en fruitbomen? Geen probleem. Veel kan in de praktijk geleerd worden en zodra er wat meer nieuwe mensen bijkomen wordt een cursus van een paar avonden gehouden.

Open dag

Op 28 september sluit de Natuur- en Vogelwacht haar plukseizoen af met de jaarlijkse open dag van 10:00 tot 16:00 uur in de Schaapskooi aan Overboeicop 15 in Schoonreweord. Het is de laatste dag dat vers fruit gekocht kan worden. De sappen uit eigen boomgaard blijven het hele jaar beschikbaar. Tijdens de open dag kan kennis worden gemaakt met oude, onbekende, rassen. Daarnaast kan via excursies, telescoop- en informatiepunten meer geleerd worden over de natuur en de vogels in dit seizoen. Een kunstenaar laat zien hoe zijn houtsnijwerk tot stand komt. Er zijn deze dag op verschillende tijdstippen diverse activiteiten, voor zowel volwassenen als voor kinderen.


q www.zuidhollandslandschap.nl/open-dag-schaapskooi