Overzicht bekervoetbal

regio • LRC en Heukelum zijn uitgeschakeld in het bekertoernooi. In een poule met tweedeklassers IJFC en VVIJ bereikten de twee IJsselsteinse clubs de volgende ronde. Vorig seizoen waren in dezelfde poule de rollen nog omgedraaid.

LRC en Heukelum wisten deze bekercampagne niet te winnen. LRC speelde zijn derde wedstrijd doelpuntloos gelijk tegen VVIJ. Heukelum verloor met 2-0 bij IJFC.

Ook eersteklasser WNC wist in een poule met louter tegenstanders uit de tweede klasse de volgende ronde niet te bereiken. De Waardenburgers speelden met 2-2 gelijk tegen groepswinnaar CDW en zagen Tricht winnen van Theole. WNC leek halverwege met een 2-0 voorsprong (doelpunten van Gideon Emanuels en Willem-Paul van der Heijden) op weg naar de zege. Na rust kwamen de gasten echter toch nog langszij.

Herovina leek goede papieren te hebben om de volgende ronde te bereiken, maar het kreeg tegen RKTVC een pak slaag: 5-0. Daardoor werd de ploeg uit Tiel groepswinnaar, voor GVV'63 en Herovina.

Wachtkamer

Haaften won bij Teisterbanders met 2-5. De ploeg van Bart Fransen kwam daardoor in de wachtkamer en moest hopen dat sv Noordeloos tegen SCZ dinsdagavond een misstap zou begaan. Voor Haaften scoorden Thijmen Gerrina en Daniël Zuijdam beiden twee keer. Matthijs Donker nam de vijfde treffer voor zijn rekening.

SC Everstein was na twee ruime zeges al zo goed als zeker van een langer verblijf in het bekertoernooi. De groepswinst kwam thuis tegen DSS'14 geen moment in gevaar: 7-0. Nader Mechichi, Guillermo Ooft (2), Robbie de Roos en Sander Bergshoeff tekenden voor de 5-0 ruststand. In de tweede helft kwamen daar treffers van De Roos en Simon van Zante (strafschop) bij: 7-0. In dezelfde poule was Beesd na twee nederlagen al uitgeschakeld . In Buren pakte het nog een puntje: 1-1. Namens Beesd scoorde Jarno van de Water al vroeg de 0-1, waarna de ploeg enkele opgelegde kansen miste. Twintig minuten voor tijd maakte Senaid Jukic (ex-WNC) de 1-1.

Rhelico en GVV wisten in de bekerderby niet tot scoren te komen. Omdat sv Meerkerk midweeks al van Wadenoijen wist te winnen, was die ploeg al verzekerd van de winst in de poule. Vuren pakte in zijn poule de volle buit en is dus als groepswinnaar door naar de volgende ronde. MEC'07 werd met 2-4 verslagen. Danny Muilenberg maakte Vurens eerste doelpunt. De overige treffers kwamen op naam van Bart Muilenburg.

Hattrick

Dankzij drie treffers van Willem Looijen ging SVS'65 tegen de reserves van Kozakken Boys halverwege de wedstrijd met een riante voorsprong aan de thee. Na rust draaiden de gasten de zaken echter om en wonnen alsnog met 3-4. Beide ploegen waren overigens al uitgeschakeld.

In een poule met drie ploegen wist Schelluinen met twee zeges de groepswinst veilig te stellen. ASH verloor ook zijn derde wedstrijd. De ploeg uit Hellouw was net als tegenstander VVAC al uitgeschakeld. De gasten namen met 0-3 de punten mee naar Ottoland. Na twee eerdere 2-0 nederlagen heeft ASH dit bekertoernooi geen doelpunt gemaakt. Leerdam Sport ging met 3-0 onderuit bij SCR en is klaar in de beker. MVV'58 werd dankzij een 2-2 gelijkspel tegen HRC'14 poulewinnaar.