• Gerard Breider maakte twee goals.
• Gerard Breider maakte twee goals. Foto: Jeroen de Bruin

Asperen uitgeschakeld ondanks knappe winst op Hardinxveld

asperen • Asperen boekte tegen derdeklasser Hardinxveld een knappe 3-1 bekerzege.

Sparta'30 was in deze bekerpoule de lachende derde, want door de ruime 5-0 winst tegen het Dordtse RCD bekert de Andelse club verder dankzij een veel beter doelsaldo dan Asperen en Hardinxveld die ook zes punten veroverden. Drie defensiefouten leverden in de eerste twintig minuten drie goals op. Eerst ging Hardinxveld-keeper Marc Koning in de fout. De jonge Joan van Donselaar profiteerde: 1-0. Amper anderhalve minuut later ging Hardinxveld weer in de fout. Ditmaal kon een breedtepass door Asperen worden onderschept en routinier Gerard Breider verdubbelde de voorsprong tot 2-0. Drie minuten daarna werd Asperen-verdediger Jan Wiggelinkhuysen op snelheid geklopt. Keeper Dennis Rooijackers wilde uitlopend nog redden, maar hij miste de bal en Richard Zwakhals schoot vanuit een scherpe hoek knap de 2-1 in het lege doel. Bij een doorbraak van Danny van den Bout voorkwam keeper Rooijackers wel keurig de gelijkmaker. Bij een knal van Zwakhals redde Rooijackers weer; ditmaal met zijn vuisten. Ook na de thee kwam een matig Hardinxveld niet langszij. Een knal van Robin de Kok werd weer een prooi voor Rooijackers. Ook bij een schot van Van den Bout was hij paraat. In de slotfase kwam Hardinxveld dichtbij de gelijkmaker, want Danny van den Bout trof de lat. Asperen stelde er een kans voor invaller Nick van der Zijden tegenover en in de extra tijd een knal van Gerard Breider tegen de paal. In de 95e minuut besliste Asperen de partij. Invaller Carlo van Santen bediende Gerard Breider op maat die met zijn tweede goal de 3-1 maakte.