• Meau Verweij exposeert in Stroomhuis Neerijnen.
• Meau Verweij exposeert in Stroomhuis Neerijnen.

'Zachte kracht' in Stroomhuis

regio • Zo'n 5000 monumenten in Nederland openen op 14 en 15 september hun deuren. Het is dan weer Open Monumentendag. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt en er zijn tal van activiteiten voor jong en oud.

Stroomhuis Neerijnen brengt een expositie rondom het thema van Open Monumentendag: 'Plekken van Plezier'. Stroomhuis Neerijnen viert deze dag, zaterdag 14 september, met een muzikale opening van de expositie 'Zachte Kracht' van Bouke Feleus en Meau Verweijen. Twee kunstenaars uit deze regio dragen bij aan het thema en maken een bezoek aan het Stroomhuis de moeite waard. Bouke Feleus componist, musicus en schilder wonend in Zoelen zal in de middag enkele malen gitaar spelen. Meau Verweij beeldend kunstenaar wonend in Geldermalsen toont beschilderde textiele omhulsels, zowel tenten als bruidskleding. Hij verwoordt zijn bijdrage aldus: "Het Stroomhuis, een transformatie-plaats. Tekeningen, die de ruimte ingaan, waar je voorzichtig in kunt. Schilderijen, die gewaden/ jurken zijn geweest en die op hun beurt het Stroomhuis een speels, monumentaal accent geven. Kunst, die je omhult, die je aan kunt passen? Kunst tussen monument en intiem, beleef-baar."

De toegang is gratis, de expositie is tot en met 6 oktober dagelijks te bezoeken van 11:00 tot 17:00 uur, met uitzondering van de maandagen.

West Betuwe

Ga ook in de gemeente West Betuwe op stap en bezoek eeuwenoude kerken of molens in onder andere Geldermalsen, Deil en Ophemert. Duik in de historie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in het Fort bij Asperen. Of ontdek de geheimen van de Boutesteijnse Sluis in Rumpt, kasteel Waardenburg of Landgoed Noordenhoek in Deil. Kortom: een afwisselend aanbod voor jong en oud. Bovendien is het helemaal gratis. Alle delenemende locaties en activiteiten in de gemeente West Betuwe staan in een speciale folder. Het is mogelijk om een exemplaar op te halen bij de deelnemende monumenten en de dorpshuizen.


q westbetuwe.nl/openmonumentendag