Plekken van plezier

leerdam • De nationale Open Monumentendagen staan weer voor de deur, en wel op zaterdag 14 en zondag 15 september. Het thema is deze keer 'Plekken van plezier'. Na wat jaren van stilte in Leerdam heeft Leerdamglasstad.nl een programma van opengestelde monumenten samengesteld voor de Open Monumentendag van dit jaar. De Historische Vereniging Leerdam heeft hierbij ondersteuning geboden.

Gebouwen die dit weekend geopend zijn: Pand 18 aan de Kerkstraat, zaterdag 14 september geopend van 10:00 tot 17:00 uur met een doorlopende fotopresentatie van het oude stadhuis met onder andere foto's van huwelijksvoltrekkingen. Museum Hofje van Mevrouw van Aerden is zaterdag en zondag open. De Grote Kerk opent zaterdag de deuren tussen 11:00 en 17:00 uur. Tussen 11:30 en 12:00 uur kan er geluisterd worden naar het Christelijk Zederiks mannenkoor. Ook is een expositie te zien van de Leerdamse kunstschilder Willem van Hoogdalem. De RK Kerk Maria onbevlekt ontvangen is zaterdag 14 september van 10:00 tot 17:00 en zondag 15 september van 12:00 tot 16:00 uur. De christelijk gereformeerde kerk is zaterdag geopend van 10:00 tot 15:00 uur.


Geen BOB meer

zaltbommel • De Zaltbommelse Stadsbrouwerij biedt een nieuwe service: Bob de brouwerijbus. Niemand hoeft zich meer een biertje te ontzeggen of de fiets te pakken om veilig thuis te komen na een avondje borrelen. Ook parkeerproblemen behoren tot het verleden. De bus staat klaar voor groepen van minimaal zes personen en is alleen te boeken voor een retourtje inclusief arrangement bij de brouwerij. Er is keuze uit drie varianten, van simpel tot uitgebreid. Bij de reservering wordt een tijd voor de heen- en terugrit afgesproken. 'Bob' rijdt in de hele Bommelerwaard en gaat ook de Waalbrug over. Op de website staat een kaartje met het exacte gebied. Op de achterzijde van de bus is nog ruimte voor logo's van sponsors die het initiatief willen ondersteunen.

q zaltbommelse-stadsbrouwerij.nl