Moestuinjam de lekkerste

beesd • De biologische aardbeien moestuinjam van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd is onlangs door de Telegraaf verkozen tot de lekkerste aardbeienjam van Nederland. Het landgoed is er trots op dat haar aardbeienjam 'kwam, zag en overwon', zoals beschreven in de krant. Hoogstwaarschijnlijk is dit te danken aan de nieuwe receptuur van de moestuinjams. Alle jams hebben nu een vruchtgehalte van minimaal zeventig procent. Dit houdt in dat het suikergehalte ruim gehalveerd is en de pure smaak van het hoogwaardige, biologische fruit veel beter naar voren komt. Naast de verandering in receptuur, krijgen de Moestuinjams vanaf begin oktober een nieuw 'jasje'. Het potje wordt iets kleiner en de vormgeving van het etiket is aangepast aan de nieuwe huisstijl van het landgoed. Ook zal een tweetal nieuwe smaken worden geïntroduceerd: puur frambozen en bosvruchten. De landbouw op Heerlijkheid Mariënwaerdt is geheel biologisch. Van de fruitoogst worden delicatessen en sappen huisgemaakt. De biologische melk van de veestapel wordt in de eigen kaasmakerij verwerkt tot biologische Landgoedkaas. De opbrengst van deze producten draagt bij aan de instandhouding van het landgoed.


KOR voor kleine ondernemers

regio • Ondernemers en organisaties met een omzet tot en met 20.000 euro kunnen vanaf 1 januari 2020 gebruikmaken van de vernieuwde kleine ondernemers regeling (KOR). Hiermee worden zij vrijgesteld van de btw en hoeven ze geen btw-aangifte meer te doen. Ondernemers en organisaties die in aanmerking komen voor de regeling kunnen zelf kiezen of zij eraan deelnemen. Wanneer ondernemers per 1 januari 2020 gebruik willen maken van de KOR maken zij dit uiterlijk 20 november 2019 kenbaar aan de Belastingdienst.

q www.belastingdienst.nl/kor


Stoere woningen

gorinchem • In de binnenstad van Gorinchem aan de Bagijnenwalstraat en Lindeboom ontwikkelen en realiseren Van Wijnen en Epicurus, gezamenlijk: De Grienden, een nieuwe woonbuurt: De Helden van Gorkum. De ontwikkeling bestaat uit 26 stoere koopwoningen. Onlangs heeft De Grienden een vergunningaanvraag ingediend bij de gemeente ten behoeve van de realisatie van de woningen. Naar aanleiding daarvan wordt op 25 september door De Grienden een inloopavond gehouden. De avond wordt tussen 17:00 en 19:00 uur gehouden in Het Hamelhuis aan de Kortendijk 67 in Gorinchem. De Helden van Gorkum bestaat uit 13 herenhuizen en 13 eengezinswoningen. De architectuur is stoer en tijdloos.

q www.heldenvangorkum.nl