Overzicht bekervoetbal

regio • HSSC'61 heeft komende week aan een punt tegen vierdeklasser Peursum voldoende om de volgende bekerronde te bereiken. Na BZC'14 werd ook Ameide verslagen: 3-1. Floris Kool en Bas Scheenhart zetten de thuisploeg op een 2-0 voorsprong, voordat Sam Versluis uit een strafschop de marge weer op één doelpunt bracht. Met zijn tweede treffer tekende Kool voor de 3-1.

Na de nederlaag bij Sparta'30 won Asperen zijn tweede bekerwedstrijd wél. RCD werd met 4-2 verslagen. Vlak voor rust zetten Carlo van Santen en Dick Schaaij de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Direct na de rust maakte Van Santen er 3-0 van. RCD kwam via twee strafschoppen terug tot 3-2, maar Ruben de Pender bepaalde de eindstand. Asperen heeft komende week thuis tegen Hardinxveld nog een kans op de groepswinst.

Haaften verloor bij het één klasse lager spelende Noordeloos: 3-1. Noordeloos is met zes punten uit twee wedstrijden knap favoriet voor de poulewinst. Haaften volgt op drie punten. Namens Haaften maakte Thijmen Gerringa de 1-0 achterstand ongedaan. Na rust pakte Noordeloos toch de volle winst.

Eervol

Rhelico verloor met 2-1 eervol van Meerkerk. Formeel speelde Meerkerk een thuiswedstrijd, maar in verband met de aanstaande opening van het nieuwe complex werd de wedstrijd in Rumpt afgewerkt. Akram Chahyd bracht Rhelico aan de leiding. Na de Meerkerkse 1-1 kreeg Bas van Rijnsbergen zijn tweede gele kaart. De thuisploeg profiteerde van de man-meer situatie en pakte de winst. Alleen bij een niet te verwachten misstap van Meerkerk volgende week tegen Wadenoijen heeft Rhelico nog een kans op het bereiken van de volgende bekerronde.

Vuren is hard op weg naar die volgende ronde. Bij Lekvogels won de ploeg van Ron Vlot - na de 7-2 tegen Groot-Ammers - ook het tweede duel ruim: 2-6. Vuren leek op weg naar een makkelijke middag. Via Christian van Herp, Lorenzo Kooiman en Bart Muilenburg stond het na een halfuur 0-3. Lekvogels kwam echter nog terug tot 2-3, maar Vuren won alsnog ruim. Tygo van Markus (twee keer) en tussendoor Ian van Wijk zorgden voor de drie resterende treffers.

Uitgeschakeld

SVS'65 verloor zijn eerste bekerwedstrijd nipt met 2-1 bij Schelluinen, maar is al wel uitgeschakeld in het bekertoernooi. In een poule met slechts drie ploegen won Schelluinen vorige week al van Kozakken Boys 2, waardoor die ploeg nu poulewinnaar is. Namens de gasten maakte Willem Looijen na een kwartier de 1-1. ASH verloor de tweede wedstrijd met 2-0 en is uitgeschakeld. Na de nederlaag tegen Sliedrecht 2 was ook IFC te sterk voor de ploeg uit Hellouw. Leerdam Sport speelde voor de tweede keer gelijk. Tegen derdeklasser MVV'58 werd het 3-3. Jael Grootbluemink, Maurits van Heusden en Yousef Boudou maakten de Leerdamse treffers. Leerdam Sport moet volgende week van SCR winnen. Daarna is het afhankelijk van het resultaat bij HRC'14-MVV'58.

Everstein is bijna poulewinnaar. De ploeg uit Everdingen won makkelijk van Buren: 5-1. Robbie de Roos (2x) en Yently Lemmer scoorden voor rust, Bjorn Stathi en Mark Fierens erna. Beesd verloor bij DSS'14 en is uitgeschakeld. Beesd maakte via Nick van Gameren en Arjan van den Bosch twee keer een achterstand goed. De derde treffer van DSS'14 was beslissend.