Underdog Herovina wint bij GVV'63

gameren • Herovina heeft zaterdag het bekerduel met GVV'63 winnend weten af te sluiten. Dankzij de 2-3 overwinning blijft de vierdeklasser koploper in de districtsbekerpoule. Volgende week kan Herovina zich in het uitduel met RKTVC voor de volgende ronde plaatsen.

Herovina maakte voor rust twee keer een achterstand ongedaan. De thuisploeg nam dankzij kopballen van Mathijs Libbers twee keer de leiding, beide keren op aangeven van ex-Herovina-speler Jeffrey van der Meijden. Frank Clements kopte de 1-1 binnen. Vlak voor rust betekende een eigen doelpunt van Stefan Blom de 2-2.

In de tweede helft was GVV'63 onherkenbaar. Herovina troefde de thuisploeg op agressiviteit en karakter af en ging daarin tot de grens van het toelaatbare. De ploeg van trainer Denny van Geffen creëerde zelf nagenoeg niets meer en aan de andere kant was het twintig minuten voor tijd raak. Jesse van Vliet kon vrij doorlopen richting de rand van het zestienmetergebied om vervolgens met een strakke pegel in de hoek doelman Van Tuyl te verschalken.