• LRC pakte in blessuretijd een puntje tegen Heukelum.
• LRC pakte in blessuretijd een puntje tegen Heukelum. Foto: Jeroen de Bruin

LRC pakt op het nippertje een puntje in de derby tegen Heukelum

leerdam • LRC en Heukelum blijven beide in de race om een plek in de volgende bekerronde. Na het 2-2 gelijkspel staan LRC met één punt en Heukelum met twee punten er echter niet heel florissant voor.

De Leerdammers waren vooral opgelucht na het gelijkspel. Pas in de blessuretijd maakte Serdar Akkanat de 2-2. "Echt zorgen maak ik me niet", zei LRC-trainer Rob Hilbers. "We voetballen beter dan vorig jaar en krijgen genoeg kansen. Maar in de eindfase stokt het. Dat is al de hele voorbereiding zo. We scoren te moeilijk." Heukelum-aanvoerder Benjamin Meijdam, verantwoordelijk voor de 1-2 een kwartier voor tijd, hield een dubbel gevoel over aan de wedstrijd. "Zo laat een doelpunt tegen krijgen is nooit fijn. Als we hadden gewonnen, was het niet onverdiend geweest. We hebben best lekker gevoetbald. We hoeven ons zeker niet te schamen."

Amusanter

Na een erg matige en doelpuntloze eerste helft was het tweede bedrijf een stuk amusanter. Voor rust waren beide ploegen twee keer dicht bij een doelpunt. Vroeg in de wedstrijd kopte Wilfried Prigge van dichtbij maar net naast het doel van de onzeker keepende Olaf Slob. Aan de andere kant schoot Serdar Akkanat uit de draai op de paal. Na rust vielen de doelpunten een stuk makkelijker. Al snel kopte Wilfried Prigge Heukelum op voorsprong. Ex-Heukelumer Ferry Meijdam maakte vijf minuten later al de 1-1. LRC verzuimde daarna op voorsprong te komen. Enkele prima mogelijkheden werden over of naast geschoten. De 1-2 van Ferry's broertje Benjamin een kwartier voor tijd bleek niet genoeg voor de winst.