• Mama's Café: een plek van ontmoeting.
• Mama's Café: een plek van ontmoeting. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Mama Café strijkt neer in Noorderberg

leerdam • Stichting Mamacafé Vijfheerenlanden is sinds vrijdag neergestreken in de Noorderberg. Het eerste drukbezochte en mamacafé op deze locatie werd in een gezellige sfeer gevierd met taart en bubbels.

Mama Café is een inwonersinitiatief, waarbij (toekomstige) mama's, papa's, oma's, opa's en andere verzorgers kunnen samen komen om ervaringen te delen. Het biedt vooral moeders in de regio Vijfheerenlanden een veilige plek om te praten over het moederschap, met al haar ups en downs.

Tot nu toe vonden de ontmoetingsochtenden van Mama Café plaats in de bibliotheek aan het Reilinghplein. Een fijne plek, omdat het ook een mooie gelegenheid was om jonge kinderen kennis te laten maken met boeken. Maar de locatie bleek uiteindelijk toch te klein."Dankzij Samen Doen kunnen we nu terecht in de Noorderberg, voor onze vaste eerste vrijdagochtend van de maand met daarnaast een extra derde woensdag in de maand", zegt Femke van Weenen, één van de initiatiefnemers. Naast de zoektocht naar een geschiktere locatie is er door de stichting Mamacafé Vijfheerenlanden heel wat werk verzet. Zo is er sinds kort een mooie website in de lucht. Steeds meer mama's, papa's en ook instanties weten het Mamacafé te vinden. Femke: "Zelf hebben wij in onze begintijd veel aan het Mamacafé gehad en dit willen we ook voor anderen creëren. Een plek om samen te komen, om te kunnen lachen, maar ook een plek om je ei kwijt te kunnen en kennis op te doen over de lastigere thema's rondom de opvoeding van jonge mensen." Het contactadres van Mama Café is info@mamacafe-leerdam.nl. Of bezoek de website


q mamacafe-leerdam.nl