Nieuwe locatie VAVO

regio • Bij ROC Rivor is onlangs het nieuwe schooljaar voor medewerkers geopend met een feestelijke bijeenkomst op locatie Oudenhof in Geldermalsen.

Voor de VAVO academie en Diplomaroute was deze bijeenkomst extra bijzonder, omdat die middag hun nieuwe vestiging officieel werd geopend. Vanaf dit schooljaar zijn zij namelijk gevestigd in het karakteristieke pand in Geldermalsen. Ook vond er tijdens deze opening de boekpresentatie plaats van het jubileumboek '25 jaar ROC Rivor', dat geschreven is ter ere van het 25-jarige bestaan van de school.

Cees Brouwer (voorzitter College van Bestuur), Joffrey Spierings (coördinator VAVO academie) en Alice Bastiaans (coördinator Diplomaroute) openden gezamenlijk de nieuwe locatie. In de zomervakantie is er hard gewerkt om de verhuizing van de VAVO Academie (Tiel) en van Diplomaroute (Zaltbommel) naar Geldermalsen te realiseren. VAVO heeft nu een eigen pand waardoor het persoonlijke karakter van het onderwijs nog meer benadrukt wordt. Bovendien kan VAVO door de centrale ligging in Geldermalsen een bredere regio bedienen.

ROC Rivor is hét opleidingscentrum voor regio Rivierenland en biedt middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en contractactiviteiten. Er zijn vestigingen in Geldermalsen, Tiel en Zaltbommel. ROC Rivor rust mensen toe voor de samenleving, arbeidsmarkt en passend vervolgonderwijs. Dit wordt mede gerealiseerd door intensieve samenwerking met de partners in de regio, onder andere gemeentes, scholen, bedrijven en instellingen.

Bij VAVO (voortgezet algemeen volwassenen onderwijs) van ROC Rivor kan versneld een volledige vmbo-tl of havo opleiding worden gevolgd. Ook is het ook mogelijk om één of meerdere vakken te studeren.

Een diplomaroute is een traject waarbij de deelnemer direct examen doet en daarmee een mbo-diploma op niveau 2 of 3 kan behalen. Zonder dat er een opleiding aan verbonden is. Een diplomaroute is dan ook alleen geschikt voor kandidaten die beschikken over voldoende kennis en ervaring in het betreffende beroep. Dit betekent dat de kandidaat op deze manier zijn of haar ervaring en kennis kan omzetten naar een officieel erkend mbo-diploma.


q www.rocrivor.nl/vavo