• Eén van de locaties aan het Merwedekanaal waar de wedstrijd wordt gehouden.
• Eén van de locaties aan het Merwedekanaal waar de wedstrijd wordt gehouden. Foto: Aangeleverd

Viswedstrijd om de VHL-bokaal

vijfheerenlanden • Naar aanleiding van de totstandkoming van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden hebben de zeven hengelsportverenigingen uit de verschillende kernen van deze gemeente contact gelegd met elkaar. Dat heeft geleid tot een nieuw initiatief: de viswedstrijd om de Vijfheerenlandenbokaal

Inmiddels hebben deze zeven verenigingen ook overleg gevoerd met de ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor het beheer van de in de gemeente aanwezige wateren. Tijdens deze contacten is er aandacht gevraagd voor de belangen van de honderden leden van de hengelsportverenigingen in de nieuwe gemeente. Zowel tussen de clubs, als met de ambtenaren, is er een goede relatie ontstaan waar – volgens de bestuurders van de hengelsportverenigingen – de leden in de toekomst zeker van zullen profiteren.

Eén van de wensen van de clubs is om een gezamenlijke viswedstrijd voor alle leden van de verenigingen te houden. Deze wedstrijd zal bij toerbeurt door één of meer van de verenigingen jaarlijks georganiseerd worden op de tweede zaterdag van september. Als eerste nemen HSV de Karper uit Meerkerk en HSV Ameide de organisatie van dit evenement op zich. Dat gebeurt op zaterdag 14 september.

Deze eerste wedstrijd om de Vijfheerenlandenbokaal wordt gehouden op het Merwedekanaal, op het gedeelte tussen de Bazelbrug en de spoorbrug in Arkel. Voor deze wedstrijd geldt een vrije hengelkeuze en er wordt door elkaar geloot, waarbij de tussenafstand ongeveer 25 meter zal zijn en er alleen rechtuit gevist mag worden.

Alle deelnemers worden zaterdagmorgen vanaf 7:00 uur bij de Bikkerhoeve aan de Bazeldijk 66 te Hoogblokland verwacht, waar iedereen met gratis koffie wordt ontvangen. Om 7:30 uur vindt de loting plaats. De wedstrijd begint om 8:30 uur en eindigt om 12:30 uur. Na de wedstrijd wordt iedereen weer verwacht bij de Bikkerhoeve. Hier vindt de prijsuitreiking plaats. Er is een wisselbeker beschikbaar voor de hengelsportvereniging waarvan de beste vier vissers het meeste gewicht aan vis hebben weten te vangen. Verder zijn er vijf bekers voor de vijf vissers die individueel het meeste gewicht aan vis hebben weten te vangen. Voor deze vissers zijn er ook geldbedragen aflopend van €50,- tot €10,- beschikbaar. Alle bekers zijn beschikbaar gesteld door de gemeente Vijfheerenlanden. Opgave voor deze wedstrijd moet gebeuren bij de vereniging waarvan men lid is, voor 7 september. De zeven verenigingen die meedoen zijn HSV Ameide uit Ameide, Door weer en wind uit Everdingen, De Huibert uit Schoonrewoerd, De Karper uit Meerkerk, De Reiger uit Vianen, De Snoek uit Leerdam en Het weeraaltje uit Nieuwland.

Meer informatie over deze wedstrijd staat op de website van HSV de Karper: www.hsvdekarpermeerkerk.nl.