• Willem in gesprek met Yvon Jaspers.
• Willem in gesprek met Yvon Jaspers. Foto: Linelle Deunk

'Gebeurt maar één keer in je leven'

hei- en boeicop • Boer Willem van Hemert uit Hei- en Boeicop doet mee aan het programma Boer zoekt Vrouw. Via de televisie hoopt hij een lieve vrouw te vinden.

"Het is heel bijzonder om mee te doen. Zoiets gebeurt denk ik maar één keer in je leven", vertelt Willem (26) na afloop van het programma, om daar gelijk aan toe te voegen: "Maar eigenlijk mag ik niets zeggen, want ik heb een contract ondertekend dat ik tijdens het programma mijn mond houd over de uitzendingen en alles wat daarmee te maken heeft."

Dat wordt bevestigd door woordvoerder Birgit Jansen van KRO/NCRV, de makers van het populaire tv-programma Boer zoekt Vrouw, dat afgelopen zondagavond begonnen is aan het elfde seizoen. In dat programma zoeken boeren en boerinnen naar de liefde, iets wat boer Willem uit Hei- en Boeicop aanspreekt. Afgelopen zondag, tijdens de eerste uitzending, hebben de boeren zichzelf voorgesteld. Nu hopen ze zoveel mogelijk brieven te krijgen van geïnteresseerden. De boeren of boerinnen met de meeste brieven worden gevolgd op televisie. De overige boeren delen hun belevenissen op internet.

Boer Willem is druk met zijn bedrijf en heeft weinig gelegenheid gehad om te zoeken naar een geliefde. "Ik ben een beetje verlegen, maar ik kan heel sociaal zijn", vertrouwt hij presentatrice Yvon Jaspers toe.