Alphacursus Leerdam

leerdam • Voor de 24e keer wordt in Leerdam de Alphacursus gegeven. Tijdens de cursus wordt onder andere besproken wie Jezus is. Maar ook komen vragen aan bod als: 'Hoe kan ik zeker zijn van mijn geloof? en 'waarom moeten we de bijbel lezen en bidden?' Elke avond, behalve de introductieavond, start om 18:30 uur met een maaltijd. Daarna wordt een inleiding op het onderwerp gegeven. Woensdag 11 september is er een introductieavond die om 20:00 uur van start gaat in de Pauluskerk, bereikbaar via de zij-ingang, in Leerdam. Meer informatie en opgeven: Adrie Middelkoop, 0345-619468/ adrie_middelkoop@hotmail.com.

q www.alpha-cursus.nl


Vierde bijeenkomst Stichting MUS

leerdam • Stichting MUS heeft de ambitie om een woonvoorziening te creëren in Leerdam. De woonvoorziening is bedoeld voor (jong) volwassenen die niet zelfstandig kunnen wonen, maar met met hulp wel. MUS, staat voor maatschappelijk, uniek en sociaal. Wat er zo uniek aan is? Een belangrijk basisprincipe wordt dat de bewoners zelf kunnen bepalen welke hulp ze nodig hebben. Het Leerdamse initiatief MUS houdt woensdagavond 18 september vanaf 20:00 een vierde informatiebijeenkomst in het Oude Posthuys in Leerdam. Opgeven voor deze avond kan door te mailen naar Dietward Bruin, secretaris Stichting MUS, Dietward@kpnplanet.nl.

q www.MusLeerdam.nl


Rode koffietafel over dorpshuizen

regio • Het dorpshuis is de huiskamer van het dorp. Belangrijk voor verenigingen en hier ontmoeten de inwoners elkaar. Essentieel voor een 26 kernen-beleid in West Betuwe. Maar in elke kern zit de organisatiestructuur van het dorpshuis anders in elkaar. En de drie oude gemeentes hadden het ook nog eens verschillend geregeld. Moet dat veranderen? Daarover praat de Rode Koffietafel op vrijdag 6 september vanaf 10:30 uur in de bibliotheek in De Pluk in Geldermalsen.