NAH-Vraagwijzer

regio • Sinds september 2017 is de NAH-Vraagwijzer actief in Vijfheerenlanden. De NAH-Vraagwijzer is een 'loket' waar getroffenen van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), als mantelzorger van een getroffene, als naaste, betrokken professional of vrijwilliger terecht kunnen met vragen voor advies, voorlichting en ondersteuning. De NAH-Vraagwijzer is in 2017 ontstaan door samenwerking tussen de patiëntenvereniging Stichting Hersenletsel.nl Zuid-Holland en de gemeente Leerdam. Sinds 1 januari 2019 is de NAH-Vraagwijzer onderdeel van BONSANG Advies uit Hendrik-Ido-Ambacht en wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Vijfheerenlanden. De NAH-Vraagwijzer maakt sinds 1 januari 2019 onderdeel uit van Sociaal Lokaal in Leerdam en werkt nauw samen met de partners van het Sociaal Domein.

Het doel van de NAH-Vraagwijzer is om het welzijn, de leefomstandigheden en de zelfredzaamheid van mensen met NAH te verbeteren en de integratie in de samenleving te bevorderen. Bij NAH-coördinator Lies Bonsang, dagelijks te bereiken via 06-15091924 of info@nahvraagwijzer.nl, is meer informatie in te winnen.

q www.nahvraagwijzer.nl


New Harvest singers

geldermalsen • The New Harvest Singers houden dinsdag 17 september een open repetitieavond, op dinsdag 8 oktober staat er een meezingavond op het programma, waarin ook een nieuwe song geleerd zal gaan worden. Zo kunnen dames ervaren hoe het is om bij de groep te zingen. Aanmelden, of meer informatie, info@thenewharvestsingers.nl of 06-29250382, stuur dan even een appje.


Ondersteun een gezin

regio • Home-Start Gorinchem, Molenlanden, Vijfheerenlanden steunt gezinnen die tijdelijk een lastige periode doormaken en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Home-start is op zoek naar mannen en vrouwen tussen de 20 en 75 jaar oud, die ervaring hebben met opvoeden en één dagdeel per week vrij kunnen maken om een gezin bezoeken. Vrijwilligers zijn tijdens het werk voor Home-Start verzekerd en ontvangen een reiskostenvergoeding. De introductietraining voor vrijwilligers wordt verdeeld over vier dagen. De training wordt één keer in de week gegeven, van 9:30 uur tot 14:30 uur. De trainingen starten in de week van 21 oktober en eindigen in de week van 11 november. Voor meer informatie: Anja de Kok, 06-30565381 of a.dekok@humanitas.nl.

q www.home-start.nl