Overzicht bekervoetbal

regio • Heukelum en het IJsselsteinse VVIJ speelden hun eerste bekerwedstrijd gelijk: 2-2. Bij Heukelum vonden twee aanwinsten het net. Brennan Bierie opende al snel de score. De gasten herpakten zich en stonden na een kwartier op voorsprong. Binnen het halfuur bepaalde Rick van Loo de eindstand: 2-2.In dezelfde poule presteerde LRC, dat zaterdag Heukelum ontvangt, in zijn eerste wedstrijd ondermaats en ging in het duel met tweedeklasser IJFC flink onderuit. Na een 1-0 ruststand verloor de eersteklasser met 3-0.

WNC begon zijn bekercampagne met 1-4 winst bij Theole. Na de vlotte openingstreffer van Aimen Seqqal brachten Emilio Prieto (strafschop) en Joel Sanaky de zege al snel in veilige haven. Nadien wisten beide ploegen nog éénmaal te scoren. Gideon Emanuels nam WNC's vierde treffer voor zijn rekening. Tricht verloor in deze poule met 0-2 van CDW. Zaterdag staat in Waardenburg de derby tussen WNC en Tricht op het programma.

Derdeklassers

De regionale derdeklassers wisten hun bekerwedstrijd allemaal te winnen. Naast de zeges van sc Everstein en Vuren (zie verslagen elders op deze pagina) wonnen ook HSSC'61 en Haaften hun eerste officiële wedstrijd van het seizoen. HSSC'61 deed dat bij de kersverse fusieclub BZC'14 uit Brakel en Zuilichem: 2-4. Nicky van Dam nam twee van de HSSC-treffers voor zijn rekening. Ook Heicops revelatie van afgelopen seizoen, Koen Looij, wist te scoren. De vierde treffer was een eigen doelpunt van de thuisploeg.

Haaften won op het eigen sportpark eenvoudig van SCZ uit Zoelen. Na een 4-0 ruststand won de thuisploeg met 6-0. Voor rust nam Haaften via Danny Verwolf (2x), Daniël van Zuijdam en Thijmen Gerringa al ruim afstand van de Zoelense zondagvijfdeklasser. Na rust scoorden ook Michael Smit en Mats van Velzen nog.

Vierdeklassers

De vierdeklassers presteerden wisselvalliger. Herovina en Rhelico wonnen ruim van zondagvijfdeklassers. Leerdam Sport'55 speelde gelijk en Asperen en ASH verloren hun eerste bekerwedstrijd. SVS'65 was in een poule met slechts twee andere ploegen zaterdag vrij. Herovina had weinig moeite met Ophemert. De zondagvijfdeklasser werd met 5-0 opzij gezet. Arnel Kocan nam twee treffers voor zijn rekening. Gijsbert van Maaren, Marthijn Hobo en Jesse van Vliet tekenden voor de overige treffers.

Rhelico won eenvoudig van Wadenoijen. Na de 3-0 ruststand werd het in Rumpt 5-1. Jory van Bommel nam de eerste twee Rumptse treffers voor zijn rekening. Akram Chahyd tekende voor de ruststand. Snel na rust maakte Sander Noom de 4-0. Na de 4-1 bepaalde Saman Hamyd vlak voor tijd de eindstand.

Geen winst

Leerdam Sport pakte bij HRC'14 een punt. De Leerdammers kwamen twee keer op achterstand, maar slaagden er ook twee keer in de gelijkmaker te scoren. De van SVW overgekomen Yousef Boudou maakte in de tweede helft de voor rust opgelopen schade ongedaan met de 1-1. Nadat HRC'14 opnieuw op voorsprong kwam, bepaalde Eloys Tapirima de eindstand op 2-2. Asperen ging flink onderuit bij Sparta'30. Na een 2-0 ruststand werd het in Andel 4-1. De van Leerdam Sport overgekomen Ruben de Pender maakte de Asperse treffer. In een poule met ook VVAC en IFC verloor ASH zijn eerste duel van de reserves van Sliedrecht. In Hellouw wonnen de gasten met 0-2.