• Ondanks goed verweer van Beesd won Everstein ruim.
• Ondanks goed verweer van Beesd won Everstein ruim. Foto: Jeroen de Bruin

SC Everstein overklast Beesd pas in het laatste half uur: 1-6

beesd • Derdeklasser SC Everstein sloeg in Beesd voor de districtsbeker pas in het slothalfuur genadeloos toe.

Na de verrassende gelijkmaker van vierdeklasser Beesd kort na rust, scoorde SC Everstein halverwege de tweede helft ineens drie keer snel achtereen. Dankzij nog twee doelpunten na de drinkpauze liep de score tenslotte op tot 1-6. Na dertien minuten nam SC Everstein de leiding. Bij een lange solo van Robbie de Roos greep van de Beesdse verdedigers niemand in. Met een laag diagonaal schot rondde De Roos zijn actie af: 0-1. Ondanks meer balbezit liepen de bezoekers niet verder uit. Uit een vrije trap trof Sander Bergshoeff de paal. Na een half uur kreeg Beesd uit een pass van Nick van Gameren zijn eerste kans, maar Stefan van den Bosch stuitte op de keeper. Zeven minuten na de thee werd het toch gelijk. Uit een pass van Kevin Spronk rondde Arjan van den Bosch af: 1-1. Voor Beesd een beloning voor kranig verweer.

Daarna drukte SC Everstein ineens door. Jort Binneveld knalde de 1-2 binnen toen de rugdekking bij Beesd ontbrak. Twee minuten later werd het 1-3 toen invaller Bjorn Stathi de assist van Sander Bergshoeff binnen kopte. Amper zestig seconden daarna was het alweer raak. Opnieuw scoorde Stathi, ditmaal na een voorzet van een andere invaller Guillermo Ooft: 1-4. Meteen na de tweede drinkpauze had Ooft ook zelf succes. Uit een vloeiende aanval via De Roos en Arjan Cornelisse zorgde hij voor de afronding: 1-5. Nick van der Burg en Stefan van den Bosch kregen voor Beesd nog prima kansen, maar in de slotfase maakte Jort Binneveld zijn tweede doelpunt: 1-6.