Kinderen genieten van voetbalkamp

regio • Bijna tachtig jeugdleden van HSSC'61, Brederodes en Ameide – SC Everstein liet deze keer verstek gaan - hebben afgelopen week met veel plezier meegedaan aan de 34e editie van het regiojeugdvoetbalkamp. De organisatoren hadden een bijzonder gevarieerd programma samengesteld.

Spelletjes

Nadat Frank Lakerveld, voorzitter van HSSC'61, de voetbalvijfdaagse maandagavond had geopend, vermaakte de jeugd zich uitstekend met wat spelletjes. Vanwege de warmte werd de dag erna alleen 's morgens getraind, terwijl na de lunch het verkoelende water van put Middelwaard werd opgezocht.

Quiz

Woensdag startte met een speurtocht en een voetbalquiz. 's Middags vermaakte de jeugd zich met het gedeeltelijk opblaasbare spelmateriaal van Voetbal City, waarbij de bal uiteraard centraal stond. 's Avonds werd, voor het goede doel Football Makes it Happen, een duel gespeeld tussen medewerkers van het voetbalkamp en Creators FC.

In die laatste ploeg speelden onder andere ex-voetballers Michael Mols en Glenn Helder, alsmede YouTubers als Dylan Hagens, Gio, Matty en Koen. Voor veel toeschouwers won Creators FC met 3-5. De recette van het duel bedroeg 2.845 euro.

Circuittraining

Donderdag stond de niet weg te denken circuittraining op de rol. Winnaars waren Dani den Boef (Brederodes), Jelte de Haan (Ameide) en Bart de Vos, Chiel Terlouw en Fenn Stijsiger (HSSC'61). Vrijdagochtend werd een onderling toernooi gespeeld, ook vond de finale van het penaltyschieten plaats. Winnaars waren Milan de With en Dian van der Grijn (HSSC'61), Dani den Boef en Daan van Zijl (Brederodes) en Jelte de Haan (Ameide). Na de lunch kregen de kinderen een certificaat en werden ze opgehaald door hun ouders.

Peter Verbeek