Skeelerwedstrijden bij D'n Ouwe Wiel

herwijnen • IJsclub D'n Ouwe Wiel organiseert samen met schaatsvereniging VHL op zaterdag 14 september een skeelerwedstrijd. Iedereen vanaf zeven jaar kan meedoen. Er wordt gestreden in verschillende leeftijdscategorieën en op verschillende afstanden. In iedere categorie zijn er prijzen te winnen. Helm is verplicht. Knie-, elleboog- en polsbescherming wordt aangeraden. Deelname is op eigen risico. Wanneer: zaterdag 14 september, de wedstrijden beginnen om 10:00 uur. Waar: Schoutensteeg 4, Herwijnen. Opgeven kan door te mailen naar bestuur@dnouwewiel.nl of zomer@sv-vhl.nl. Of op zaterdag 14 september vanaf 9:00 uur bij het wedstrijdterrein. De mogelijkheid bestaat om op dinsdag 3 en 10 september vanaf 19:00 uur mee te trainen met de trainingsgroep van VHL. Meer informatie op www.dnouwewiel.nl.


Delano Swenne 32e

regio • Jan van Arckeljunioren Delano Swenne (Heukelum), Noël Luijten (Meerkerk) en Geert van Kappel (Sleeuwijk) reden zondag met De Volharding in de Omloop der Vlaamse Gewesten, een UCI 1.1 wedstrijd in Wuustwezel in België. Delano finishte in het peloton als 32e en was daarmee de beste Volharding rijder.


Op voetbal bij Leerdam Sport

leerdam • Het nieuwe seizoen begint weer. Leerdam Sport nodigt spelers uit om kennis te komen maken met de vereniging. Op de volgende avonden is het mogelijk een training te bezoeken of een keertje mee te doen. Jeugd onder 7 t/m onder 11 jaar: maandag en woensdag om half zeven. Jeugd onder 12 jaar: maandag en donderdag om half zeven. Jeugd onder 14: maandag en woensdag om half zeven. Jeugd onder 16: dinsdag en donderdag om half zeven. Jeugd onder 19: maandag en woensdag om half acht. Meisjes onder 13: maandag en woensdag om half zeven. Dames: dinsdag 8 uur en donderdag kwart voor zeven. Het eerste en tweede team trainen dinsdag en donderdag om 8 uur, andere seniorenteams donderdag om 8 uur. Wie zeker weet dat hij lid wil worden, kan zich inschrijven via de site www.leerdamsport.nl.


BC Leerdam

leerdam • Bridge Club Leerdam speelde maandag een wedstrijd. De uitslag in de A-lijn: 1. Ria Henzen & Huub Grispen 67,50%, 2. Peter Bolland & Lenie Versteegh 61,10%, 3. Maaike van Es & Piet Segers 60,88%, 4. Wim Bertens & Walter Roks 60,00%, 5. Bouke den Oudsten & Amy Sonneville 57,75%. In de B-lijn: 1. Elly Ruggenberg & Tom Liebregs 61,79%, 2. Gerrie & Frans Kielestein 60,68%, 3. Alie & Gerrit de Groot 58,32%, 4. Luuk Visscher & Floor Middelkoop 57,89% , 5. Ria van Splunder & Nel Spruijt 56,68%.


Tractorpullers in achterhoede

bakel • In het programma van de wedstrijden tractorpullen in Bakel waren geen standaardklassen opgenomen. De regionale inbreng was daardoor niet groot. In de sportklasse 2,5 ton promoniveau werd slechts één run gereden. Sander van der Linde (Hei- en Boeicop) kwam met zijn Intertoy niet verder dan de tiende plaats met 86,93 meter. Kees Hoogendoorn (Everdingen) startte met zijn Stranger in de klasse supersport 4,5 ton promoniveau. Met 73,20 meter eindigde hij in de achterhoede.