Beesd op Stap-bus

beesd • Onder de vlag van "Beesd voor elkaar" hebben de Protestante gemeente Beesd, het Klokhuis en zorgcentrum Lingehof het initiatief gestart voor een Beesd op Stap-bus, de BOS bus.

Met de Beesd Op Stap-bus (BOS bus) willen de initiatiefnemers de ouderen van Beesd de mogelijkheid bieden deel te (blijven) nemen aan verschillende groepsactiviteiten De BOS bus heeft als doel ouderen bij elkaar te brengen en daarmee de sociale contacten te bevorderen.

Het sociale aspect begint al in de bus waar ouderen met elkaar in gesprek gaan. De bus brengt hen vervolgens naar een 'activiteit' waar het contact voortgezet kan worden. Hierbij moet gedacht worden aan: wekelijkse bezoekjes naar de markt in Geldermalsen en Leerdam, samen gezellig naar de film in de Pluk, bezoek aan een tentoonstelling, pannenkoeken eten bij de Stapelbakker en een tochtje langs de Linge.

Netwerk

De deelnemers aan het Gemeenschapszorgnetwerk 'Beesd voor Elkaar' worden betrokken in het benaderen van de doelgroep en het organiseren van BOS bus uitstapjes. Binnen het netwerk zijn een aantal partijen die activiteiten voor de doelgroep organiseren. Door middel van deze krachtenbundeling wordt de doelgroep op een directe en laagdrempelige manier benaderd en betrokken. Ouderen worden weer 'in hun kracht gezet' door hun mobiliteit te vergroten en daarmee ook de sociale contacten te bevorderen.


CDA deelt appeltjes uit in Lexmond

lexmond • CDA Vijfheerenlanden staat de laatste zaterdag van augustus op de jaarmarkt Lexmond. CDA Vijfheerenlanden zet hiermee de traditie van CDA Zederik voort.

Op zaterdag 31 augustus, van 9:00 tot 14:00, staan leden, fractie, bestuur en wethouders op de Lexmondse markt met de eigen CDA-kar.

Op deze laagdrempelige manier wil CDA Vijfheerenlanden in contact komen met de inwoners van Lexmond en de Vijfheerenlanden. En natuurlijk zorgt CDA Vijfheerenlanden weer voor een lekker lokaal appeltje.