• De spullen worden altijd enthousiast ontvangen in Roemenië, zoals te zien is op deze archieffoto.
• De spullen worden altijd enthousiast ontvangen in Roemenië, zoals te zien is op deze archieffoto. Foto: aangeleverd

Volgeladen truck van Vianen naar Roemenië

vianen • Afgelopen week is vanuit de Stichting Contacten Roemenië-Vianen een volgeladen truck met oplegger richting Roemenië vertrokken. De goederen zijn gelost bij proejcten in Gilau, Cluj Napoca en Reghin.

Ook deze keer is er weer een diversiteit aan goederen afgeleverd: naast incontinentiemateriaal, dat in alle drie de steden dankbaar is ontvangen, zijn in Cluj-Napoca ook medicijnen gebracht.

Medische artikelen

Deze keer zijn er ook diverse infuuspompen, defilibratoren en andere medische artikelen bestemd voor het ziekenhuis in Reghin meegegaan. Het overgrote deel van de goederen is ook nu weer in Reghin - waarmee Vianen een vriendschapsband heeft - afgeleverd.

De banden tussen Vianen en Reghin ontstonden in 1989, in de roerige nadagen van dictator Nicolae Ceauescu. De leefomstandigheden in het toen nog communistische land waren erbarmelijk. Het laden van de vrachtwagen werd onder warme omstandigheden uitgevoerd door een groep vrijwilligers, waarbij ook dankbaar gebruik werd gemaakt van een heftruck, die belangeloos door de firma Deij uit Vianen ter beschikking is gesteld.

Voorlopig is dit het laatste transport van dit jaar. "Ondanks de zoektocht naar vervangende magazijnruimte blijven we doorgaan met het inzamelen van goederen", meldt de stichting. Op zaterdag 31 augustus kunnen mensen tussen 10:00 en 12:00 uur weer goederen brengen naar de loods op Lange Dreef 22 in Hagestein.

Giften
Op dit adres staat ook een collectebus gereed voor giften ter bestrijding van de transportkosten. Het is uiteraard ook mogelijk een gift te storten op bankrekeningnummer NL06 INGB 0000 0375 48 t.n.v. Stichting Contacten Roemenië-Vianen.