• Een van de boerderijen langs de route.
• Een van de boerderijen langs de route. Foto: Aangeleverd

Jubileumfietstocht Boerderij & Erf

regio • De Stichting Boerderij & Erf Alblasserwaard-Krimpenerwaard-Vijfheerenlanden organiseert op zaterdag 7 september haar tweede jubileumfietsroute.

De tocht wordt gehouden ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de stichting. Van 10:00 tot 17:00 uur zijn er diverse boerderijen en andere bezoekwaardige panden langs de route open. "Een unieke kans om nader kennis te maken met een belangrijk stuk van onze regionale cultuurhistorie, de boerderijen", schrijft de stichting in een persbericht. Stichting Boerderij & Erf AKV zet zich in voor het behoud van de boerderijen, erven en elementen van cultuurhistorische waarde en de zorg voor een passende bestemming voor boerderijen, waarvan de bedrijfsvoering wordt stop gezet.

De stichting doet dit op verschillende manieren, waarbij het in de publiciteit brengen van 'de boerderij' een van de belangrijkste is. De organisatie van deze jubileumfietstocht is daar een voorbeeld van. De fietstocht voert door een mooi stuk Alblasserwaard, waar het boerderijenbestand nog een authentiek geheel vormt. De routeboekjes zijn eenvoudig te downloaden van de website van Boerderij & Erf AKV en ook verkrijgbaar op verschillende plekken langs de route, zoals landwinkel Pek Langerak, Stadhuis Nieuwpoort, Museum Het Reghthuys Giessenburg, De Graanbuurt Giesenburg, IJsboerderij Boer Giessenburg, De Zes Molens Hoornaar, Noorderlicht Noordeloos en Theetuin De Winde Groot-Ammers. Om de route thuisgestuurd te krijgen, kunnen belangstellenden mailen of bellen met de secretaris van de stichting: e-mail secretariaat@boerderijenerf.nl, telefoon 06-53759618 en website http://boerderijenerf.nl.