Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Twee Sapdagen in het Stroomhuis Neerijnen

neerijnen • Stroomhuis Neerijnen organiseert voor de twaalfde keer zijn succesvolle 'Sapdagen'. Dat zijn er dit jaar twee. Vrijdag 13 september voor de vroeg rijpe appels en peren en zaterdag 12 oktober voor het late fruit. Aanmelding voor de eerste Sapdag staat open tot zondag 8 september.

Tijdens deze inmiddels traditionele Sapdagen Neerijnen kunnen particuliere eigenaren van fruitbomen hun overtollige appels en peren laten verpersen tot lang houdbaar vruchtensap. Dat gebeurt met een mobiele sapmachine op het Stroomhuisterrein. Deze machine is van Huiskampsapmobiel, een gespecialiseerd bedrijf uit Welsum bij Deventer.

Het geheel natuurlijke sap van het eigen fruit wordt afgeleverd in pakken van vijf liter. De prijs per pak is onveranderd € 5,25. Het fruit kan worden aangeleverd in partijen vanaf 75 kilo (dat is minimaal drie veilingkistjes). Grotere hoeveelheden zijn eveneens goed verwerkbaar.

Het versappen, mede georganiseerd door vrijwilligers van cultureel en landschapscentrum Stroomhuis, gebeurt bij toerbeurt en volgens een productieschema tussen 7:30 uur 's morgens en ongeveer 20:00 uur 's avonds. Aanmelden voor de eerste Sapdag kan via de website van het Stroomhuis.

De aanmeldtijd voor de tweede Sapdag, voor 'laat' fruit, is tot zondag 6 oktober. Cultureel en landschapscentrum Stroomhuis is gelegen aan de Van Pallandtweg 1, Neerijnen. Meer info op website:


q www.stroomhuisneerijnen.nl