Afbeelding
Foto:

Veel te beleven tijdens Leerdams Opvoedfestival

vijfheerenlanden • De werkgroep SamenOpvoeden van SamenDoen houdt op vrijdag 20 september een Opvoedfestival op het Europaplein en in de Pauluskerk in Leerdam. De bijeenkomst duurt van 17:00 tot 19:30 uur. Toegang gratis.

Het festival biedt een inspirerende avond voor ouders, verzorgers, opvoeders en de jeugd zelf natuurlijk Voor het uitwisselen van ervaringen, het stellen van vragen en om kennis te maken met opvoedmethodes of hulpmiddelen bij de opvoeding. Er worden workshops gegeven en ook zijn er (muziek)optredens en nog veel meer.

Het Opvoedfestival voorziet ouders, opvoeders en belangstellenden op een laagdrempelige manier van informatie, advies en hulp bij vragen over de opvoeding. Bij verschillende kramen is allerlei nuttige informatie te verkrijgen

Medewerking wordt verleend door Jeugdgezondheidszorg (JGZ), Stichting Jeugd&Jongerenwerk, manager Kind&Jeugd, SKCN, Mama Café, SamenDoen, Bibliotheek AanZet, Sociaal Team VHL, Dienst Gezondheid Regio Utrecht, Autisme Centraal en anderen.

Workshops voor de jeugd worden verzorgd door Jong Talent , AutismeBelevingsCircuit, Gezonde Voeding, Social Media, Drumtastic en meer. Wereldkampioene taekwondo Ilhame El Kafroune geeft een demonstratie.

Peiling

Voor jong en oud is er dus veel te beleven. De werkgroep SamenOpvoeden peilt tijdens het evenement aan wat voor soort trainingen en themabijeenkomsten behoefte is. Met het Opvoedfestival en de daarop volgende themabijeenkomsten werkt SamenDoen mee aan het creëren van een veilige, vertrouwde omgeving waarin opvoeders contact en verbinding met elkaar maken en kennis opdoen.