• Het team van Red Impact werd negende.
• Het team van Red Impact werd negende. Foto: Rick den Besten

Geen hoofdrol voor regionale tractorpullers

hoogblokland • Hoewel de regio Vijfheerenlanden goed was vertegenwoordigd tijdens de tiende editie van tractor- en truckpulling Hoogblokland bleef het aantal podiumplaatsen beperkt tot drie. Zaterdag eindigden eveneens drie deelnemers in de top drie.

In de klasse 7 ton ging de vlag uit voor twee inwoners uit Hei- en Boeicop. In een veld van veertien deelnemers werden vier full pulls behaald. In de finale kwam winnaar Johan de Jong tot een afstand van 91,95 meter, en dat was 30 centimeter verder dan Martijn van Zessen. Overige klasseringen: 5. Wesley de With (Vianen): 96,42; 8. André Brouwer (Zijderveld): 91,53; 9. Wesley van Buuren (Lexmond): 91,23; 11. Arco den Hartog (Lexmond): 87,98.

In de standaardklasse 3,5 ton werd Bart van der Graaf (Everdingen) vierde met 91,26 meter. Hij kwam een kwart meter tekort voor een podiumplaats. Kees Middelkoop (Zijderveld) werd vijfde met 81,62 meter. Ruud Boogers (Everdingen) sloot de rij met een veertiende plaats (59,95 meter). In de standaardklasse 5,5 ton realiseerde Herman de Leeuw (Lexmond) met zijn Ford 7810 een afstand van 92,84 meter. Het leverde hem een knappe tweede plaats op. Dorpsgenoot Arie Boef kwam met 81,10 meter niet verder dan de negende plek.

Zaterdag was het een heel ander verhaal. Er zou worden gestart om 13:00 uur, maar vanwege de regen werd dat aanzienlijk later. In de loop van de middag moesten de banen meerdere keren met zeil worden afgedekt. Zodoende zijn de rubrieken verreden onder 'floating finish' (zonder finale).

In de sportklasse 2,5 ton topniveau werd koploper Starfire door het op de tweede plaats staande Red Passion van de zege afgehouden. Aart de With (Hagestein) parkeerde zijn Massey Ferguson na 93,67 meter, goed voor de zesde plaats. De standaardklasse 9 ton werd gedomineerd door Lexmonders Niels van Bezooijen en Wim Kool. De eerste won met een afstand van 104,91 meter, terwijl Kool de tweede plaats moest delen met Stefan Brand. Beiden verplaatsten de sleepwagen 104,11 meter. Team Red Impact uit Zijderveld (supersport 4,5 ton topniveau) ontving haar sponsors, relaties en supporters op een fraaie VIP-locatie, direct langs de baan. Landskampioen Simply Green kwam er met een tiende plaats (81,47 meter) niet aan te pas. Red Impact, met Henri Versluis op de bok, werd negende met 83,20 meter. MeterVreter deed zijn naam eer aan door met 117,32 meter iedereen het nakijken te geven.