Chateau voor Buren

buren • Op zondag 25 augustus vindt in de binnenstad van Buren de zevende editie plaats van Chateau voor Buren, het wijnfestival van de Betuwe met een landelijke allure. Ook dit jaar overtreft het aanbod van wijnen de voorgaande edities. Ook is er weer een Culinairplein, dat dit jaar wordt verzorgd door de complete horeca van Buren. Vinologen van de VINOdesk maken de bezoekers wegwijs in het grote aanbod van wijnen aan de hand van een persoonlijk smaakprofiel.

Chateau voor Buren duurt van 13.00-18.00 uur. Het volledige programma is te vinden op:

q www.chateauvoorburen.nl


Harry de Vries leidt kerkdienst Opijnen

opijnen • Oud-burgemeester Harry de Vries gaat zondag 25 augustus aanstaande voor in de kerkdienst in Opijnen. De heer De Vries was tot 1 januari 2019 waarnemend burgemeester van de gemeente Neerijnen. De dienst begint om 10:00 uur en Jos van Maanen verzorgt het orgelspel. Na afloop van deze dienst zijn gasten welkom in Hervormd Centrum 'Maranatha' voor een kopje koffie of thee.


Lezing miMakkus-methode

leerdam • Laura Rooijackers vertelt op dinsdag 27 augustus in verpleeghuis Lingesteyn over de toegevoegde waarde van de miMakkus-methode bij dementie. De lezing wordt georganiseerd door het Alzheimer Café Leerdam. De miMakkus-methode berust op een ervaringsgerichte benaderingswijze. Het doel is contact te maken met mensen voor wie taal niet (langer) vanzelfsprekend is. Rooijackers vertelt hoe vanuit rust en respect gedrag kan worden afgestemd op de belevingswereld van iemand met een dementerend ziektebeeld en hoe er contact kan ontstaan van hart-tot-hart. Het Alzheimer Café is te vinden in het Verpleeghuis Lingesteyn, Lingesteynplantsoen 20 in Leerdam. Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang programma19.30 uur en einde 21.30 uur.

De entree is gratis. Informatie via de organisatie SamenDoen, Francien Boonstra, Adviseur Mantelzorg, telefoonnummer 0345-637363.