Uitstel rechtszaak drugslab Hagestein

hagestein/vianen • Lisette Bloemers die jarenlang het slachtoffer was van het drugslab van haar huisbaas in Hagestein, moet opnieuw als getuige worden gehoord. Ook moet de wijkagent van Hagestein nog een keer vragen van de advocaten van de huisbaas en zijn echtgenote beantwoorden.

Dat heeft de rechtbank in Utrecht maandag bepaald. De rechtbank voegde ook een schriftje met aantekeningen van de onschuldige getuige Lisette Bloemers toe aan het strafdossier in deze zaak.

Het drugslab aan de Lekdijk in Hagestein werd vorig jaar opgerold. Een 75-jarige man uit Hagestein en zijn 77-jarige echtgenote worden vervolgd omdat zij een loods zouden hebben verhuurd aan een drugsbende. De bende bestaat verder uit twee Schiedammers en twee Rotterdammers. Bloemers is een groot slachtoffer, want zij moest 9 jaar geleden al een keer moeten verhuizen omdat haar huisbaas zich met drugs bezig hield. En deze tweede keer heeft zij vaak de politie gebeld maar haar telefoontjes hadden geen resultaat, want de politie houdt vol dat het een toevalstreffer was dat het drugslab aan de Lekdijk werd opgerold

De strafzaak zou deze week worden afgedaan. De rechtbank had er drie volle dagen voor vrijgemaakt. Maar de zaak moest worden uitgesteld omdat er een griffier ziek was geworden.

Het schriftje van Lisette Bloemers was maandag uitgeprint en verspreid onder de advocaten. En die nieuwe informatie riep nogal wat vragen op. Volgens de wijkagent was het drugslab ontdekt omdat er toevallig een gestolen bus op het terrein stond geparkeerd. Uit het schriftje van Bloemers blijkt dat zij al eerder contact heeft gezocht. Zij meldt bijvoorbeeld bij de politie dat er afval wordt geloosd op het terrein aan de Lekdijk.

Volgens de advocaten heeft de wijkagent niet de waarheid geschreven. Ze beschouwen dat als een doodzonde. Maar volgens de officier van justitie gaat het allemaal om een misverstand. De twee getuigen worden de komende maanden verhoord. De strafzaak tegen alle verdachten gaat verder op 13 januari. (JPU)