donderdag 15 augustus

Bloemen
13:30, Waardenburg, steunpunt Wittenbergzorg. Alle senioren en mantelzorgers in Waardenburg en omgeving zijn welkom bij het steunpunt van Wittenbergzorg aan De Vergt 4. Deze keer gaat het over bloemen. De symboliek van bepaalde bloemen komt aan bod, ook worden er enkele bloemen in de Bijbel uitgelicht. De aanwezigen gaan het ook hebben over hun favoriete bloemen en hoe ze deze verzorgen. Deelnemers maken met elkaar een bloem van crêpepapier. De activiteit begint om 13:30 uur. Aanmelden hoeft niet, deelname is gratis.

zondag 18 augustus

Vogelexcursie
08:00, meerdere opstapplaatsen. Natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden organiseert een vogelexcursie naar plan Tureluur aan de Oosterschelde. De zilte groene vlakte van slikken en zandplaten in dit gebied trekken duizenden vogels. Soms zijn er ook bruinvissen of zeehonden te spotten. Onderweg stoppen deelnemers ook op andere vogelrijke plekken. Deelname kost 1 euro, plus eventueel gedeelde benzinekosten. Deelnemers carpoolen vanaf twee locaties: parkeerplaats aan de Benedictushof 132 in Vianen, vertrek om 08:00 uur en parkeerplaats Avelingen bij Gorinchem, vertrek om 08:20 uur. Aanmelden kan bij eduardpolfliet@casema.nl of via 06-52095622. Deelnemers moeten niet vergeten om hun verrekijker, fototoestel en iets te eten en drinken mee te nemen. Bij slecht weer is het aan te raden om even met de gids contact op te nemen of de excursie doorgaat.

dinsdag 20 augustus

Op naar fantasieland
10:30, Vianen, Bibliotheek Vianen. Viaanse kinderen van 4 tot 8 jaar kunnen deze zomer in de Viaanse bibliotheek met hun ouders of grootouders op reis naar fantasieland. Hierbij vormt een gedicht van Annie M.G. Schmidt het uitgangspunt. Maar ook de eigen fantasie wordt aan het werk gezet, op allerlei manieren. Op het programma staan onder meer knutselen, een spel of quiz en zomerse voorleesverhalen. Op dinsdagen 6, 13 en 20 augustus zijn ze van 10:30 tot 12:00 uur welkom in de Bibliotheek Vianen. Meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig. Ook broertjes en zusjes zijn van harte welkom. www.bibliotheeklekijssel.nl/vianen.

woensdag 21 augustus

Boekstart Pret
10:00-10:30, Vianen, Bibliotheek Vianen. Ouders en hun peuters zijn welkom op de Boekstart Pret. Deze keer is er een gebarencoach aanwezig, die de kinderen laten oefenen met gebaren. Praten kan namelijk ook met handen en voeten. Omdat het vakantie is mogen oudere kinderen meekomen, ook voor hen is er iets te doen. Voor kinderen van ongeveer 2 tot 4 jaar.