Topweekend voor regionale tractorpullers

oudenbosch/montfoort • De regionale tractorpullers grossierden afgelopen weekend in podiumplaatsen tijdens wedstrijden in Oudenbosch (vrijdagavond) en Montfoort (zaterdag).

Aart de With (2,5 ton topniveau) dirigeerde in Oudenbosch zijn Little Red Poison met een afstand van 105,58 meter op het nippertje naar de finale. Daarin haalde hij met 103,70 meter een verdienstelijke derde plaats. In het tussenklassement steeg de Hagesteiner daardoor naar de zesde plek.

De standaardklasse 3,5 ton was met zeven deelnemers matig bezet. Corrina de With greep haar kans en met een afstand van 64,32 meter eiste ze het hoogste treetje van het ereschavot voor zich op. Daarmee was het succes nog niet op voor team Massey Ferguson Hagestein. In de standaardklasse 4,5 ton werd de dienst uitgemaakt door drie bestuurders van een MF 1080. Met een verschil van slechts vier centimeter ging de zege naar Pieter de With. Hij maakte een run van 95,61 meter. Ook in de standaardklasse 7 ton ging het de regionale rijders voor de wind. Vier van de tien combinaties plaatsen zich voor de finale. Met een afstand van 91,84 meter werd die gewonnen door Arco den Hartog (Lexmond). Martijn van Zessen (Hei- en Boeicop) bleef redelijk in de buurt en werd derde met 90,34 meter. Nico den Hartog (Schoonrewoerd) zette met zijn Ford TW-25 de standaardklasse 9 ton naar zijn hand. Hij pakte goud met een afstand van 94,69 meter.

Zaterdag waren de banen in Montfoort het strijdtoneel van de trekkers. In de klasse supersport 4,5 ton topniveau kwam de International van team Red Impact na 97,11 meter tot stilstand. Henri Versluis zag de finale daardoor aan zijn neus voorbij gaan en moest zich tevreden stellen met de achtste plaats en een tiende plek in het tussenklassement. Lexmonder Hanco Kok plaatste zich in de standaardklasse 11 ton voor de finale en won die met een afstand van 90,89 meter. Dorpsgenoten Wout Sterk en Johnny Boef speelden geen rol van betekenis; beiden werden gediskwalificeerd. Standaardklasse 4,5 ton: Hasse van Keulen (Zijderveld) - 104,10 (6e), Berry Terlouw (Everdingen) - 95,09 (10e), 5,5 ton: Gert-Jan Jansen - 78,63 meter (12e).