Latijns-Amerikaans feest in Fort bij Asperen

asperen • De taveerne van Fort bij Asperen vult zich zondag 18 augustus met gepassioneerd Latijns-Amerikaanse muziek.

Dan zorgt het trio Celia Barradas Rivera, Abel Gomez en Jonás namelijk voor een bruisend feest vol opzwepende salsamuziek, ook Cubaanse nummers passeren de revue. Er is natuurlijk volop gelegenheid om te dansen.

Celia Barradas Rivera studeerde percussie, klassieke èn moderne dans in haar geboorteland Mexico, de Verenigde Staten en Nederland. Sinds 2004 werkt ze bij het kunstencentrum De Kom in Nieuwegein. Zij verzorgt percussie- en dansworkshops op basisscholen en buitenschoolse opvang en treedt op als danseres, zangeres en percussioniste.

Abel Gomez komt uit Cuba en studeerde daar aan het Conservatorio Esteban Salas. Tegenwoordig woont hij in Utrecht en treedt hij op als zanger en gitarist. Met Celia vormt hij het duo Son Candela.

Cubaan Jonás is zanger in het septeto Sones de Oriente in de beroemde dansclub La Casa de la Trova in Santiago de Cuba. Met Abel vormt hij het duo Trovando en brengen ze de traditionele muziek van Buenavista Social Club.


Cultuurcafé

Het drietal treedt op tijdens het Cultuurcafé in Fort bij Asperen. Deze bijeenkomsten - vaak muziekvoorstellingen maar soms ook lezingen - moeten publiek trekken naar het fort en dus ook zorgen voor de nodige levendigheid. De entree is altijd gratis, wel is er na afloop gelegenheid om een donatie te doen. De aanvang is 14:00 uur.

Fort bij Asperen is te vinden aan de Langendijk 60. Het fort is militair erfgoed en onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie dat op de nominatielijst staat voor UNESCO Werelderfgoed. Het is een zogenaamd torenfort en werd gebouwd vanaf 1840. Meer informatie over het fort is te vinden op onderstaande website.

q www.fortbijasperen.nl