• De Rotterdamse Markthal in Minecraft.
• De Rotterdamse Markthal in Minecraft. Foto: PR GeoFort

GeoFort-project genomineerd

herwijnen • GeoFort is genomineerd voor de Museumeducatie Prijs 2019. De organisatie heeft, uit 42 inzendingen, unaniem gekozen voor zes projecten – waaronder het project: 'GeoCraft in de klas'.

Heel Nederland is virtueel nagebouwd in Minecraft. De wegen, rivieren, gebouwen en bomen tot ieders eigen huis. Deze wereld noemen we GeoCraft. Het GeoFort-project 'GeoCraft in de klas' biedt leerlingen een innovatief platform om digitale vaardigheden te ontwikkelen: 3D-ontwerpen, het gebruik van (open) data en navigeren in een 3D wereld. En dat in een virtuele omgeving die ontzettend populair is bij leerlingen: Minecraft. Dit maakt GeoCraft een ideaal platform om leerlingen spelenderwijs aan de slag te laten gaan met actuele maatschappelijke thema's. Binnen thema's als duurzame energie, veilige fietspaden en cultureel erfgoed, worden kinderen met het spel uitgedaagd om slimme oplossingen te bedenken. Het educatieproject is in samenwerking met stichting LOGOS ontwikkeld en wordt in de bovenbouw aangeboden op basisscholen.

De Museumeducatie Prijs is dé onderscheiding voor bijzondere samenwerkingsprojecten tussen basisscholen en musea. Het beste educatieproject wint een bedrag van 45.000 euro. De genomineerden presenteren woensdag 18 september hun project aan de jury, deze kiest vervolgens twee finalisten. De uitreiking van de prijs is in november. Alle genomineerden krijgen overigens een beloning. Nummer drie tot en met zes krijgen een vergoeding van 500 euro, nummer twee 5.000 en het beste project wint 45.000 euro.


q www.museumeducatieprijs.nl