Bekerindeling regioclubs derde en vierde klasse

leerdam • Ook voor de derdeklassers en vierdeklassers heeft de KNVB de indeling voor het bekervoetbal in het nieuwe seizoen bekend gemaakt.

Alleen de poulewinnaars gaan hier door naar de volgende bekerronde. Deze pouleduels worden op de laatste zaterdag in augustus en de eerste twee weken van september gespeeld.

Derdeklasser Haaften bekert tegen de vierdeklassers Noordeloos en Teisterbanders (Kerk Avezaath) en vijfdeklasser SCZ uit Zoelen. HSSC'61 ontmoet de andere derdeklassers Ameide en de gepromoveerde nieuwe fusieclub BZC'14 (Brakel en Zuilichem) en vierdeklasser Peursum uit Giessenburg. Vuren treft de nieuwe derdeklasser Groot Ammers en twee vierdeklassers: Lekvogels uit Lexmond en het gepromoveerde MEC'07 uit Maurik en Eck en Wiel.

Van de regionale vierdeklassers neemt Asperen het op tegen de derdeklassers Hardinxveld en Sparta'30 (Andel) en tegen de Dordtse zondagclub RCD. Leerdam Sport bekert tegen de nieuwe Meterense derdeklasser MVV'58, vierdeklasser SCR (Rijswijk) en vijfdeklasser HRC'14 uit Hurwenen en Rossum.

Het Spijkse SVS'65 heeft in een kleinere poule slechts twee bekertegenstanders: derdeklasser Schelluinen en het tweede team van Kozakken Boys uit Werkendam. Voor Herovina zijn derdeklasser GVV'63 uit Gameren, vierdeklasser RKTVC uit Tiel en vijfdeklasser Ophemert de opponenten. ASH bekert tegen derdeklasser VVAC uit Ottoland, vierdeklasser IFC uit Hendrik Ido Ambacht en het tweede elftal van Sliedrecht.

Rhelico speelt tegen derdeklasser Meerkerk, vierdeklasser GVV uit het naburige Geldermalsen en vijfdeklasser Wadenoijen. Ook Beesd blijft voor de beker vrij dichtbij huis met wedstrijden tegen derdeklasser SC Everstein uit Everdingen, vierdeklasser Buren en vijfdeklasser DSS'14 uit Heesselt en Varik.