SUP SUP CLUB van start met hulp RIF

heukelum • De SUP SUP CLUB in Heukelum heeft een bijdrage ontvangen uit het Regionaal Investeringsfonds (RIF) van FruitDelta Rivierenland, het samenwerkingsverband van overheid, ondernemers, overheid, onderzoek en ondernemende inwoners in Rivierenland.

Bij de SUP SUP CLUB in Heukelum kun je 'suppen'. Staand op een groot surfboard beweeg je je voort over het water met een lange peddel. Sol Wortelboer en Rosanne Boas zijn de oprichters van de SUP SUP CLUB. Naast ondernemer is Sol ook werkzaam in de wereld van film en televisie. Dat doet hij achter de schermen, maar ook ervoor als presentator. Rosanne is marketeer en verantwoordelijk voor de marketing en pr van het bedrijf. Zij kent de streek goed, want zij heeft haar wortels in Rumpt. Het opzetten van een supschool was een langgekoesterde droom, die na een oriëntatie in de gemeente West Betuwe steeds concreter werd. De gemeente attendeerde de ondernemers op de mogelijkheden van het RIF. Aangezien suppen de snelst groeiende watersport is en de twee over frisse en slimme ideeën beschikten om het ook in onze regio te laten groeien, klopten zij aan bij het loket van het fonds.

Met de bijdrage uit het Regionaal Investeringsfonds konden de ondernemers de noodzakelijke items aanschaffen waarmee het bedrijf zijn plannen kan uitvoeren: sup-verhuur, privé- of groepslessen, sup-tours, boottochten en suppen op een locatie naar wens. Sol: "Wij willen de verbindende factor zijn tussen genieten van de natuur, plezier en lichamelijke beweging. Want die is noodzakelijk voor het welzijn van mensen. Omdat je continu op je plank moet balanceren, gebruik je al je spieren om te blijven staan. Samen met het peddelen maakt dat een complete workout. Wij gaan voor een ideale balans tussen inspanning en ontspanning."

Mensen uit de regio FruitDelta Rivierenland krijgen 3 euro korting per persoon bij de SUP SUP CLUB. Dit is precies het bedrag dat de gemeenten Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal of Zaltbommel per inwoner storten in het Regionaal Investeringsfonds. Als dank hiervoor geeft de SUP SUP CLUB dit bedrag als korting terug aan klanten uit deze gemeenten.