Anna van der Meiden voorin

regio • Renners van Jan van Arckel startten zondag in de Pijl van Heerlerheide. Anna van der Meiden (Leerdam) reed bij de Nieuwelingen meisjes. Ze maakte deel uit van een kopgroep van vier renners. Door een goede samenwerking werd de voorsprong gestaag uitgebouwd. Anna finishte als vierde en werd derde in het bergklassement. Ook de JvA-junioren Delano Swenne (Heukelum), Noël Luijten en Menno Vonk startten in Heerlerheide. Zij reden een klimcriterium. Delano eindigde als 13e, Noël werd 14e en Menno 21e.


LRC en WNC twee keer naar Zeeland

regio • LRC Leerdam en WNC moeten komend seizoen in de eerste klasse twee keer naar Zeeland toe, want titelkandidaat Kloetinge en het gepromoveerde Terneuzense Boys zijn in deze afdeling ingedeeld. Verder zijn de gepromoveerde clubs Nivo Sparta uit Zaltbommel en Papendrecht nieuwe tegenstanders.

In de tweede klasse ontmoet Heukelum veel oude bekenden. Nieuw zijn hier de degradanten GJS uit Gorinchem en VVGZ uit Zwijndrecht en drie gepromoveerde clubs: Arkel, Sleeu-wijk en Wieldrecht uit Dordrecht. Haaften en Vuren moeten in de derde klasse vooral zuidwaarts. Naast de degradanten NOAD'32 uit Wijk en Aalburg en Zwaluwe uit Lage Zwaluwe zijn ook vier gepromoveerde clubs nieuw in deze afdeling: fusieclub BZC'14 uit Brakel en Zuilichem, MVV'58 uit Meteren, ONI uit 's Gravenmoer en studentenclub TSVV Merlijn uit Tilburg.

HSSC'61 en SC Everstein keren terug naar de Utrechtse derde klasse, waarin beide ploegen twee seizoenen geleden ook al uitkwamen. Ditmaal zitten ook het gedegradeerde Brederodes uit Vianen en de twee Culemborgse clubs Focus'07 en het gepromoveerde Vriendenschaar in deze afdeling. De vierde klasse staat komend seizoen met liefst zeven clubs uit de regio bol van de streekderby's. ASH, Asperen, Herovina, Leerdam Sport, Rhelico, SVS'65 en het uit het zondagvoetbal overgestapte Beesd zitten in één klasse. Net als Asperen is Unitas uit Gorinchem naar deze afdeling gedegradeerd. Ook Lekvogels speelt weer in deze klasse.


Heukelum en LRC in zelfde bekerpoule

regio • Heukelum en LRC hebben in het nieuwe seizoen dezelfde bekerpoule als vorig jaar. De IJsselsteinse tweedeklassers VVIJ en IJFC zijn ook nu de andere twee clubs in deze poule. Alle ploegen spelen drie duels die op de laatste zaterdag in augustus en de eerste twee weken van september - nog voor de competitiestart - worden afgewerkt. Eersteklasser WNC ontmoet voor de beker drie tweedeklassers: streekgenoot Tricht en de gepromoveerde clubs CDW uit Wijk bij Duurstede en Theole uit Tiel.


Nog één club nodig voor O23-competitie

regio • Het Regiotoernooi O23 wordt in een nieuwe vorm voortgezet door vv Tricht. De organisatie is vrijwel rond. Er wordt nog gezocht naar een zestiende club. Aanmelden bij Addy IJzerman: theref@online.nl, 06-15596698. Voorlopige indeling: Poule A: Focus'07, MVV'58, Roda Boys, RKTVC, Herovina, Rhelico en Teisterbanders. Poule B: Haaften, Buren, Tricht, Vriendenschaar, HRC'14, SVS'65, Theole en Beesd.