Kleurrijk Wonen naar De Plantage

geldermalsen • Gemeente West Betuwe en KleurrijkWonen hebben afspraken gemaakt voor de bouw van 36 sociale huurwoningen in nieuwbouwwijk De Plantage. Inmiddels zijn de vergunningen in voorbereiding. De bouw start eind 2019. Onderverdeeld gaat het om negentien appartementen, tien grondgebonden gelijkvloerse woningen en zeven rijwoningen. Als alles volgens plan verloopt, worden de woningen in 2020 opgeleverd.

q www.kleurrijkwonen.nl


Hitteacties bij GeoFort

herwijnen • GeoFort introduceert hitteacties: hoe hoger de temperatuur, hoe meer korting. Dus: als het 28 graden is, krijgen bezoekers 28 procent korting op hun entreeticket. Volgens het GeoFort is een bezoekje aan het forteiland tijdens een hete dag zeer de moeite waard, omdat er veel verkoeling is. Er is een schaduwrijk terras, een waterspeelplaats, een trekpontje over de gracht en natuurlijk koele bunkers. Het hitteplan is de hele zomervakantie van kracht en gaat in vanaf 25 graden. Voor meer informatie en de voorwaarden is te vinden op de website.

q www.geofort.nl


Aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem

vijfheerenlanden • Burgemeester Jan Pieter Lokker tekende maandag het convenant van Meld Misdaad Anoniem. Inwoners kunnen bij Meld Misdaad Anoniem informatie delen die de veiligheid in Nederland verhoogt. Door de ondertekening van het convenant ontvangt de gemeente Vijfheerenlanden vanaf heden ook meldingen die gedaan worden via Meld Misdaad Anoniem. Het voordeel van de samenwerking is de betere aanpak van georganiseerde criminaliteit die niet meteen zichtbaar is. Door het delen van deze informatie is de gemeente beter in staat om anonieme meldingen en bij de gemeente beschikbare informatie te verbinden. Het delen van de informatie is niet van invloed op de anonimiteit van de melder, deze blijft gegarandeerd.