Brede school is 'cadeau voor Heukelum'

heukelum • Een prachtige gymzaal, ruimte voor de bibliotheek en plaats voor zowel de openbare als de christelijke basisschool van Heukelum: dat is de nieuwe brede school in Heukelum. De overdracht vond vrijdag plaats.

Wethouder Govert van Bezooijen ontving de sleutels van aannemersbedrijf Van Leeuwen en overhandigde deze op zijn beurt aan de directeuren van de scholen. Openbare basisschool De Rietput en christelijke basisschool De Wegwijzer staan in de startblokken om te verhuizen op zaterdag 20 en maandag 22 juli, zodat ze ingericht zijn als de kinderen na de zomervakantie terugkomen op maandag 2 september. Volgende week gaan de kinderen al wel een kijkje nemen in de nu nog lege school.

Waardevol

Voor Ben Kennedie, clusterdirecteur van O2A5, is dit het derde en laatste bouwproject binnen de voormalige gemeente Lingewaal. Hij is vooral zeer enthousiast over de gymzaal, die geluidsdempende muren heeft. "Gymles geven wordt hier een feest!", voorspelt hij. Ook roemt hij de samenwerking met de architect, de aannemer en de gemeente Lingewaal.

Margreet de Deugd, directeur van meerdere scholen bij LOGOS, vindt de nieuwe school een cadeau voor de gemeenschap van Heukelum. "Een fris en licht gebouw, waarin ook de bibliotheek een prominente rol heeft, en waarin alle kinderen uit Heukelum op school zitten, is enorm waardevol."

In het nieuwe schooljaar zal de brede school voor de kinderen en ouders feestelijk geopend worden en volgt er ook een officiële opening. Een moment voor een open huis moet nog wel gepland worden. Vanaf maandag 2 september is de bibliotheek ook weer gewoon open.