'Gebiedsgericht werken verdient meer aandacht'

west betuwe • Het gebiedsgericht werken in de gemeente West Betuwe wordt nog te weinig opgepakt, benadrukte Petra van Kuilenburg van de lokale fractie LLBWB vorige week dinsdag bij de behandeling van de Perspectiefnota.

Er is volgens Van Kuilenburg bij de oplossing een belangrijke rol weggelegd voor de gebiedsmakelaars. Zij moeten bijvoorbeeld het gebruik van het leefbaarheidsbudget veel meer gaan stimuleren. "Wij vinden dat er nog te weinig uitkomt omdat mensen onvoldoende bekend zijn met het gebiedsgericht werken. Door zichtbaarder te zijn bij dorpsactiviteiten en bij verenigingen en dorpshuizen zodat verbinding tussen de gebieden en de gemeente optimaal is."

Ook Fred Temminck van de ChristenUnie vindt dat het uitgangspunt van 'politiek dicht bij de burger' nog te weinig uit de verf komt. "Wat gaan we daar aan doen? Alles gebeurt tot nu toe in en vanuit het hoofdkantoor in Geldermalsen. Waar krijgt de lokale couleur inhoud?"


CU: 'Houd rekening met mensen met beperking'

west betuwe • Bij de ontwikkeling van nieuw beleid in West Betuwe moet rekening worden gehouden met de positie van personen met een handicap. Dat pleidooi hield Fred Temminck van de ChristenUnie vorige week dinsdag tijdens de algemene beschouwingen. "De Perspectiefnota 2020 spreekt over het onderwerp Inclusie uitsluitend over beschermd wonen en maatschappelijke opvang, terwijl het begrip Inclusie breder is." In een breed gesteunde motie werd het college opgeroepen om de raad inzicht te geven hoe inclusie integraal geborgd wordt.

Vooral D66 was enthousiast over de motie. "Iedereen in de samenleving moet mee kunnen doen, ongeacht, afkomst, geaardheid of welke beperking dan ook.", zei fractievoorzitter Ashley Karsemeijer. De Democraten omarmden het idee van een inclusie uitvoeringsagenda, "Dat is wel het minste wat wij van dit college verwachten."