• De Landgoedfair in 2018.
• De Landgoedfair in 2018. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Landgoedfair viert jubileum met boek

beesd • Vanwege de 25ste editie van de Landgoedfair, geeft landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd een kookboek uit.

De lancering van het boek 'De Landgoedkeuken' vindt plaats op woensdag 21 augustus. Afgelopen maanden heeft de Mariënwaerdt hard gewerkt aan de realisatie van het boekwerk. Alle gerechten zijn door de chefs van de verschillende restaurants van het landgoed, door Nathalie van Verschuer en een paar kookgekke medewerkers samengesteld. En natuurlijk uitvoerig geproefd.

Het boek is ingedeeld naar landgoedaspect, dus bijvoorbeeld de moestuin, de kaasmakerij, de boomgaard en de Lakenvelder komen voorbij. En vanzelfsprekend is het grootste hoofdstuk gewijd aan de Landgoedkeuken in Utrecht. Dit restaurant van de Mariënwaerdt is in mei officieel geopend aan de Korte Jansstraat. Daarnaast is er in het kookboek ook aandacht in de vorm van een apart hoofdstuk over fermenteren en inmaken.

Het eerste exemplaar wordt op woensdag 21 augustus – de eerste dag van de Landgoedfair – om 14:00 uur gesigneerd door Nathalie van Verschuer, waarna de boeken meteen in de verkoop gaan. De Landgoedfair duurt tot en met zondag 25 augustus. Tickets zijn al te koop via de website van de Mariënwaerdt. Vanwege het 25-jarig jubileum heeft het landgoed ook de entreeprijs verlaagd naar 7,50 euro. Er zijn natuurlijk weer tientallen stands te vinden op de fair, bovendien zijn er volop workshops en demonstraties. Elke dag is er een modeshow waarin deelnemende bedrijven hun kleding en accessoires showen.


q www.marienwaerdt.nl/landgoedfair