• Ronald Elbersen presenteert een van zijn mooie wijnen.
• Ronald Elbersen presenteert een van zijn mooie wijnen. Foto: Peter Verbeek

Contactus heet nieuwe leden welkom

lexmond • Businessclub Contactus heeft de zomer vrijdagavond ingeluid met een barbecue. Dat gebeurde in de achtertuin van Het Franse Hof, een bijzonder en stijlvolle locatie, gelegen aan de rand van Lexmond.

Nadat de leden waren binnen gedruppeld werden ze welkom geheten door voorzitter John Hol. Hij bedankte Jantine en Eric voor het beschikbaar stellen van hun prachtige accommodatie en verwelkomde Burtec en Heer-luk als nieuwe leden van Contactus.


Wijn

De businessclub heeft nu twee leden met bovenmatig veel verstand van wijnen. Bij de voorlaatste bijeenkomst verzorgde Kevin Philippi, van Tasty Sparkling, een champagneproeverij. Nu was het de beurt aan Ronald Elbersen, eigenaar van wijnhandel Heer-Luk, die een achttal betaalbare witte en rode wijnen had meegenomen. Nadat hij daar het een en ander over had verteld liet hij de gasten er de hele avond onbeperkt van proeven. "Ik importeer uitsluitend wijnen uit Duitsland, Frankrijk, Spanje en Oostenrijk, landen van de oude wereld. De druiventeler en de wijnmaker is daar dezelfde persoon. Hij legt er zijn ziel en zaligheid in om een kwaliteitswijn te maken en die passie proef je terug in zijn product."

Tijdens het proeven begonnen de magen langzaam te knorren. Het was dan ook goed dat de medewerkers van slagerij Molenaar, waar de kwaliteit ook hoog in het vaandel staat, voorbereidingen getroffen voor een uitgebreide barbecue met alles erop en eraan. Tussen de bedrijven door vertelde Elbersen nog iets over het hoe en waarom van de keuze van wijnmakers voor kurk of schroefdoppen, en presenteerde hij nog een wijn uit de Paltz.