JvA-renners weren zich kranig

bladel • Jan van Arckel junioren Delano Swenne (Heukelum), Geert van Kappel (Sleeuwijk), Timo de Zeeuw (Molenaarsgraaf en Noël Luijten (Meerkerk) hebben zich kranig geweerd tijdens de 70e editie van de Acht van Bladel.

De tweede etappe was een koers over 124 kilometer. Bij een temperatuur van 34 graden werd een gemiddelde gehaald van 44 kilometer per uur. Het viertal kon zich prima handhaven in het peloton. Halverwege de koers liet Timo zich terugzakken om bidons te halen. Dat bleek achteraf desastreus. Hij werd bij terug rijden naar het peloton achtereenvolgens van de fiets gereden door de dokterswagen en een ploegleiderswagen. Door de laatste manoeuvre belandde hij tegen een boom. Hij probeerde het nog even, maar zijn moraal was gebroken, evenals zijn frame. Van Kappel, Swenne en Luijten reden respectievelijk naar de plaatsen 78, 46 en 76.

In de etappe op zondag (90 kilometer) kon Delano Swenne zijn inspanningen verzilveren met een 18e plaats. Geert van Kappel werd 39e en Noël Luijten 82e. Later op de dag werd Delano tijdens de tijdrit gehinderd door een trekker met kar. Het gebeurde precies in een lastige bocht, wat hem weg hield van een goede eindklassering (58e) Geert van Kappel deed het wel prima. Hij werd elfde. Noël eindigde op de 67e plaats. In het eindklassement levert dit voor Geert, Delano en Noël respectievelijk een 38e, een 58e en een 81e plaats op.

NK

Een week eerder was Delano Swenne in Dongen 23e geworden tijdens het NK voor junioren. Met een gemiddelde van 45,6 km/u wist Axel van der Tuuk uiteindelijk het rood-wit-blauw te veroveren. Geert van Kappel eindigde op plaats 49 en Noël Luijten er net achter op plaats 84.