Tractorpullers 2e en 3e in Staphorst

staphorst • Aart de With (Hagestein) heeft met zijn Little Red Poison zilver gepakt tijdens de tractorpull-wedstrijd in Staphorst. In de sportklasse 2,5 ton topniveau realiseerde hij een afstand van 90,06 meter. De eerste podiumplaats van dit seizoen leverde hem 15 punten op, en daardoor steeg hij naar de zesde plaats van het tussenklassement.

In de klasse supersport 4,5 ton topniveau had de sleepwagen misschien wat strakker afgesteld kunnen worden. Niet minder dan acht van de elf rijders kregen een full pull achter hun naam. Voor team Red Impact (Zijderveld), met Henri Versluis achter het stuur, was de afstand van 100,57 meter nét niet goed genoeg voor deelname aan de barrage. Het was wél goed voor de vijfde plaats. De winst ging naar The Mystery (103,07 meter), die het favoriete Simply Green met 98,10 meter naar de tweede plaats verwees. Derde werd Steel to Steal (94,83 meter)

Standaardklasse

De standaardklasse 4,5 ton bestond uit een enorm deelnemersveld van twintig liefhebbers. De resultaten van de eerste run waren daardoor meteen bepalend voor de eindstand. De wedstrijd leverde een prachtige tweede plaats op voor Pieter de With (Hagestein). Met zijn Massey Ferguson 1080 verplaatste hij de sleepwagen 92,04 meter.

Aanstaande zaterdag wordt er gestreden in Speuld.


Arno van Krimpen tweede in klassieker

rijswijk/groot-ammers • In de internationale driedaagse van Rijswijk heeft Arno van Kirmpen een mooie tweede plaats gepakt in de afsluitende klassieker. Van Krimpen eindigde overall als zesde, op slechts negen seconden van de winnaar.